fbpx

Έλεγχος Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων

Έλεγχος Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων LP image

Η πρόληψη είναι δύναμη

#Πάρετονέλεγχο

01/07/23 – 3min. Read

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ: 01/07/23 – 30/09/23

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) είναι μια ομάδα λοιμώξεων και νοσημάτων που μεταδίδονται κατά κύριο λόγο μέσω της σεξουαλικής επαφής. Μπορεί να εκδηλωθούν σε όλους τους σεξουαλικώς ενεργούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Σε αρκετές περιπτώσεις, τα ΣΜΝ μένουν αδιάγνωστα για μεγάλο διάστημα επειδή συνοδεύονται από ελάχιστα, ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. Έτσι, η τακτική εξέταση για ΣΜΝ είναι πολύ σημαντική για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος αλλά και για την προστασία των σεξουαλικών συντρόφων και τη διατήρηση μιας ποιοτικής σεξουαλικής ζωής. Ο Όμιλος ΒΙΟΑΤΡΙΚΗ προσφέρει σε ειδικές τιμές πλήρη έλεγχο στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, με αξιοπιστία, ασφάλεια και απόλυτη διακριτικότητα.

Εφόσον υπάρχουν δερματολογικά συμπτώματα, η απαραίτητη κλινική εξέταση από δερματολόγο μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Βιοκλινική Αθηνών, τη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης και στο Δερματολογικό Κέντρο Bioiatriki+ Derma του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Τα πιο συχνά ΣΜΝ

Μερικά από το πιο γνωστά ΣΜΝ είναι οι ηπατίτιδες, οι κολπίτιδες που προκαλούνται από διάφορα μικρόβια, το HIV/AIDS, τα χλαμύδια, η σύφιλη, η  γονόρροια.

Ηπατίτιδα

Η ηπατίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του ήπατος που προκαλείται από διάφορους ιούς ηπατίτιδας (A, B, C, D και E). Η ηπατίτιδα που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή είναι κυρίως η ηπατίτιδα Β η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια ήπατοκυτταρική νόσο, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές όπως κίρρωση και καρκίνο του ήπατος.

Σύφιλη

Η σύφιλη είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος που προκαλείται από το βακτήριο Treponema pallidum. Ανάλογα με το στάδιο της νόσου μπορεί να εμφανιστούν ήπια συμπτώματα, δερματικό εξάνθημα, πυρετός, πόνος στην κοιλιά και αίσθημα κόπωσης. Σε προχωρημένο στάδιο, η σύφιλη μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα, την καρδιά, τα μάτια και άλλα όργανα.

Χλαμύδια

Τα χλαμύδια αναφέρονται στις λοιμώξεις που προκαλούνται από το βακτήριο Chlamydia trachomatis και εκδηλώνονται σε άνδρες και γυναίκες ενώ αν δεν θεραπευτούν  μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές στους νεφρούς.

Ουρεόπλασμα

Το ουρεόπλασμα και το μυκόπλασμα προκαλούν λοιμώξεις του γεννητικού συστήματος οι οποίες μπορεί για να ένα διάστημα να μην εκδηλώνουν συμπτώματα.

Γονόρροια

Η γονόρροια οφείλεται στο βακτήριο Neisseria gonorrhoeae και χωρίς θεραπεία μπορεί να επιπλοκές όπως η φλεγμονή της πυέλου.

Τριχομονάδα

Το παράσιτο Trichomonas vaginalis προκαλεί επίσης σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ενώ μπορεί να προσβάλει και το ουροποιητικό σύστημα.

HSV1 & HSV2

Οι ιοί HSV1 και HSV2 ανήκουν στην «οικογένεια» του απλού έρπητα. Μετά την πρώτη προσβολή, παραμένουν στον οργανισμό και μπορεί να πυροδοτήσουν στο μέλλον νέα λοίμωξη.

Ο Έλεγχος Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων που παρέχεται στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ περιλαμβάνει:

  • Έλεγχο HIV για την ανίχνευση του ιού που προκαλεί το AIDS
  • Συνδυαστικό Έλεγχο HIV, Σύφιλης, και Ηπατίτιδας Α Β και C
  • Μοριακή ανίχνευση χλαμυδίων
  • Πλήρη Μοριακό Έλεγχο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις σε άνδρες και γυναίκες*.

    *Ο Πλήρης Μοριακός Έλεγχος για τις γυναίκες περιλαμβάνει την ανίχνευση 13 ΣΜΝ, ενώ για τους άνδρες 10 ΣΜΝ.

Οι  εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς ραντεβού και χωρίς ειδική προετοιμασία σε όλα Διαγνωστικά Κέντρα και στις Κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Έλεγχος Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων