Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής & Οστεοπόρωσης
Δράσεις Share on    

Τα ανθυγιεινά πρότυπα διατροφής, όπως η υπερβολική πρόσληψη νατρίου, τα πρόσθετα σάκχαρα και τα ανθυγιεινά λίπη, σε συνδυασµό µε την έλλειψη άσκησης, την παχυσαρκία, τη γήρανση, τη γενετική προδιάθεση και το κάπνισµα, µεταξύ άλλων, είναι οι κυριότεροι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων (CVD).

Επιστηµονικά στοιχεία αναφέρουν ότι διατροφικές συνήθειες που είναι κοντά στο πρότυπο της µεσογειακής διατροφής συµβάλλουν στην αντιµετώπιση των CVD’s και παίζουν σηµαντικό ρόλο στη διαχείριση και άλλων παραγόντων κινδύνου, όπως το υπερβολικό βάρος, η υπέρταση, ο διαβήτης και η δυσλιπιδαιµία, ενώ φαίνεται µέχρι και να προλαµβάνουν την εκδήλωση καρδιαγγειακής νόσου.

Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, η σημασία και η αναγκαιότητα της Προληπτικής Ιατρικής αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη αξία. Πολλές από τις ασθένειες του σύγχρονου κόσμου, όπως οι κακοήθειες, οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης, μπορούν να διαγιγνώσκονται πρώιμα και έτσι να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και με επιτυχία, εξασφαλίζοντας ποιότητα ζωής και προσδόκιμο για τους παθόντες αλλά και ορθολογισμό δαπανών για το εθνικό σύστημα Υγείας.

Ο προληπτικός έλεγχος είναι μια υποχρέωση του σύγχρονου ανθρώπου προς τον εαυτό του και το κοινωνικό σύνολο. Η προληπτική διάγνωση προσαρμόζεται εύκολα στις επιδημιολογικές συνθήκες και ανάγκες της σημερινής κοινωνίας, αρκεί να είναι εξατομικευμένη, σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό του ατόμου, να έχει συνέχεια και συνέπεια ως προς την επανάληψή της αλλά και προσιτό κόστος.

Προληπτικός έλεγχος υγείας στην ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σημαίνει:

 Αξιόπιστα αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων
 Αυτοματοποίηση αναλυτικής διαδικασίας
 Ζεστή και ανθρώπινη εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου
 Ταχύτητα αποτελεσμάτων
 Εύκολη πρόσβαση σε δίκτυο 47 Διαγνωστικών Μονάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Χαμηλό κόστος για όλους

Βρείτε το Διαγνωστικό μας Κέντρο που σας εξυπηρετεί εδώ και κλείστε το ραντεβού σας.

< Επιστροφή στις δράσεις

 

 

 


Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ