Νέο DXA machine στην ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Μιχαλακοπούλου

 ΑΘΗΝΑ 210 6966000  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 459660
 ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 06:00 - 22:00 | ΣΑΒ 06:00 - 16:00

 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

   

                              

Νέο DXA machine στην ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Μιχαλακοπούλου
Νέες Εξετάσεις/Τμήματα Share on    

Η Βιοιατρική Μιχαλακοπούλου πρόσφατα απέκτησε το τελευταίο μοντέλο Lunar Prodigy (software enCOREν17) εμπλουτισμένο με πολλές εφαρμογές.

Πλην των κλασικών μετρήσεων της οστικής μάζας σε σπονδυλική στήλη, ισχία και αντιβράχιο, παρέχεται η δυνατότητα υπολογισμού του δείκτη FRAX. Ο δείκτης FRAX δίνει την 10ετή πιθανότητα κατάγματος ισχίου και την 10ετή πιθανότητα σημαντικού οστεοπορωτικού κατάγματος σε άνδρες και μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες 40-90 ετών. Με βάση αυτόν τον δείκτη γίνεται η θεραπευτική προσέγγιση της οστεοπόρωσης τα τελευταία χρόνια.

Διαθέτει επίσης, αναβαθμισμένο λογισμικό για την μέτρηση της Σύστασης Μάζας Σώματος με έγχρωμη χαρτογράφηση του λίπους, των μυών και του σκελετού.

Πολύ σύντομα θα υπολογίζεται και το Trabecular Bone Score (TBS), το οποίο δίνει πληροφορίες για την οστική μικροαρχιτεκτονική και ενισχύει ανεξάρτητα την δυνατότητα πρόβλεψης οστεοπορωτικών καταγμάτων, ιδιαίτερα χρήσιμο σε ασθενείς με οστεοπενία και δευτεροπαθή οστεοπόρωση


< Επιστροφή στα νέα

 

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ