Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS
Δράσεις Share on    


O Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την έγκαιρη πρόληψη από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα , προσφέρει από 1 έως 31 Δεκεμβρίου 2017 έλεγχο για τον ιό HIV ΔΩΡΕΑΝ καθώς και τη δυνατότητα προληπτικών ελέγχων για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα σε προνομιακές τιμές .

Συγκεκριμένα, στις μονάδες Βιοιατρική, και τις Βιοκλινικές σε Αττική και Θεσσαλονίκη, προσφέρονται τα παρακάτω κατά την περίοδο της δράσης:

 ΈΛΕΓΧΟΣ HIV Ag ΟΡΟΥ (p24) / HIV Ab ΟΡΟΥ (type1+type2) ΔΩΡΕΑΝ
 RPR (Σύφιλη) 4,00 €
 Πακέτο ελέγχου Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων
ANTI-ΗΑV (Ηπατίτιδα Α) HBsAG (Αυστραλιανό αντιγόνο-Ηπατίτιδα Β)
ANTI-HCV ΟΡΟΥ (Ηπατίτιδα C-ολικό αντίσωμα) 15€

 Μοριακός έλεγχος HPV αλλοιώσεων στοματικής κοιλότητας και στοματοφάρυγγα: 30€
 Πακέτο διευρυμένου Μοριακού ελέγχου Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (Χλαμύδια , Ουρεόπλασμα ,Σύφιλη, Μυκόπλασμα ,Τριχομονάδες, HIV,Γονόρροια , Έρπητας HSV ½) : 50€

Πληροφορίες για τη Δράση στα τηλέφωνα 210 69 66 100 για την Αθήνα και 2310 459 660 για την Θεσσαλονίκη ή καλώντας στα τηλέφωνα των μονάδων του Ομίλου.Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα – Η σημασία της εξέτασης

Η συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων και η χαλάρωση των κανόνων προφύλαξης, επανέφεραν στο προσκήνιο τα αφροδίσια νοσήματα, παρότι κάποια από αυτά θεωρούνταν «ξεχασμένα», όπως π.χ. η Σύφιλη. 

Συγχρόνως, παρατηρείται έξαρση των ιογενών, σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων, όπως είναι ο έρπης των γεννητικών οργάνων, οι λοιμώξεις HPV (οι ιοί των ανθρωπίνων θηλωμάτων που προκαλούν τα κονδυλώματα), το AIDS, οι ηπατίτιδες Β και C.

Δυστυχώς, οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό παγκοσμίως. Επίσης, θεαματική είναι και η αύξηση ασθενειών όπως η σύφιλη και η βλεννόρροια, καθώς επίσης και η μόλυνση από χλαμύδια, τα οποία επιπλέον είναι υπεύθυνα για το 1/3 των περιπτώσεων στειρότητας στις γυναίκες.

Στην Ελλάδα, τη δεκαετία του 1980 σημειώθηκε σημαντική κάμψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (εξαιτίας του φόβου του AIDS). Όμως, με την αρχή της νέας χιλιετίας, είχαμε ανατροπή των δεδομένων, αφού τα κρούσματα αυξήθηκαν ανησυχητικά. 


< Επιστροφή στις δράσεις