Σε τι αναφέρεται ένα μη επεμβατικό προγεννητικό τεστ (Non Invasive Prenatal Test);

Το NIPT αναφέρεται σε οποιοδήποτε μη επεμβατικό προγεννητικό (πριν την γέννηση) έλεγχο, όπου στόχο έχει την ανάλυση του ελεύθερου DNA,μητρικού και εμβρυικού,το οποίο απομονώνεται από το αίμα της μητέρας, για την ανίχνευση συγκεκριμένων γενετικών διαταραχών του εμβρύου, όπως το σύνδρομο Down.

Τι είναι το VERACITY;

Το VERACITY, είναι τo πρώτο ελληνικό τέστ μη επεμβατικού προγεννητικού ελέγχου νέας γενιάς, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει με υψηλή ακρίβεια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τις τρείς πιο συχνές γενετικές ανωμαλίες του εμβρύου, που είναι τα σύνδρομα Down, Edwards και το Patau, καθώς και το φύλο του εμβρύου.

Γιατί το VERACITY είναι σημαντικό για μένα;

Πριν την εφαρμογή των ΝΙPT, ο έλεγχος για την πιθανή παρουσία του συνδρόμου Down γινόταν είτε μέσω υπερηχογραφήματος σε συνδυασμό με άλλες εργαστηριακές δοκιμές που έχουν χαμηλό ποσοστό ακρίβειας (~80%), είτε μέσω της εφαρμογής υψηλής ακρίβειας προγεννητικών διαγνωστικών τεστ χρησιμοποιώντας επεμβατικές μεθόδους (όπως αμνιοπαρακέντηση για λήψη αμνιακού υγρού ή λήψη χοριακών λαχνών (CVS)), με κίνδυνο αποβολής του εμβρύου. Το VERACITY είναι μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος νέας γενιάς που προσδίδει σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια (>99%) και δεν φέρει κανένα κίνδυνο αποβολής του εμβρύου.

Γιατί να επιλέξω το Veracity;

Το Veracity, είναι από τα πιο ασφαλή, αξιόπιστα και προσιτά μη επεμβατικά προγεννητικά τέστ που είναι διαθέσιμα σήμερα στον κόσμο. Το Veracity, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μονήρης κυήσεις, μετά την 10η εβδομάδα, αλλά και σε εγκυμοσύνες που προέκυψαν από εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF). Κλινικές μελετες εχουν επικυρώσει την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων και καταδεικνύουν την υπεροχη του. Το VERACITY χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή ακρίβεια (>99%), παρέχει γρήγορο αποτέλεσμα εντός 7 εργάσιμων ημερών από την ημέρα παραλαβής του δείγματος στο εργαστήριο της NIPD στην Κύπρο, και είναι πολύ προσιτό λόγω του χαμηλού του κόστους. Το Veracity είναι απόλυτα ασφαλές τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο.

Πώς μπορώ να κάνω το Veracity;

Για να κάνετε το Veracity αρκεί μια απλή αιμοληψία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον ιατρό σας στο ιατρείο του (κατόπιν προσυννενόησης με το τμήμα Κυτταρογενετικής) ή σε οποιαδήποτε Μονάδα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Το δείγμα αίματος μεταφέρεται στο εργαστήριο και τα αποτελέσματα αποστέλλονται στον ιατρό σας ή παραλαμβάνονται από την εξεταζόμενη εντός 10 εργάσιμων ημερών από την αιμοληψία.

Τα αποτελέσματα συνεκτιμώνται από τον ιατρό σας και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα προγεννητικής συμβουλευτικής από το τμήμα Κυτταρογενετικής του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Τι κόστος έχει;

Από 01/07/2016 το κόστος για την πραγματοποίηση της εξέτασης μη επεμβατικού προγεννητικού ελέγχου ,Veracity ανέρχεται στο ποσό των 395€. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η γενετική συμβουλευτική από ειδικούς επιστήμονες.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κλινική Εργαστηριακη Γενετίστρια, Dr. Βούλα Βελισσαρίου, Επιστημονική Διευθύντρια του τμήματος Κυτταρογενετικής και Μοριακής Κυτταρογενετικής του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6966129-131

 
Για ραντεβού καλέστε
Για Αθήνα Για Θεσσαλονίκη
210 6966000 2310 459660
 
Ώρες λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου
Δευτ. - Παρ. 6:00 - 22:00
Σαβ. 6:00 - 16:00