Μοριακή γενετική - Γενετικές εξετάσεις | Βιοιατρική

 
   

     

Μοριακής Γενετικής

Το εργαστήριο της Μοριακής Γενετικής χαρακτηρίζεται από τρείς ουσιαστικές αρχές: Καινοτομία, Ποιότητα και Χρηστικότητα στις εξετάσεις που προσφέρει. Οι καινοτομίες του εργαστηρίου στηρίζονται σε 3 βασικούς πυλώνες α) στον εμπλουτισμό του καταλόγου των εξετάσεων με νέες εξετάσεις λόγω της συνεχούς και απίστευτης εξέλιξης των νέων δεδομένων ανάλυσης του γενετικού υλικού σε όλα τα επίπεδα (DNA, RNA, miRNAs, cfDNA),  β) στην εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνικών, η οποία επίσης εξελίσσεται ραγδαία με τη δημιουργία νέων τεχνικών όπως το Next Generation Sequencing, τα Microarray Chips, τo droplet digital PCR κλπ και 3) στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό το οποίο αναπτύσσει πολλά είδη νέων μεθοδολογιών.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η απόλυτη ταύτιση με τις παγκόσμιες εξελίξεις σε υπηρεσίες στον τομέα της κλινικής διάγνωσης, είτε εκτελώντας τις, είτε προσφέροντάς τις μέσω συνεργασιών με κλινικά εργαστήρια του εξωτερικού.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το εργαστήριο Μοριακής Γενετικής της Βιοϊατρικής προσφέρει μια εκτεταμένη γκάμα εξειδικευμένων εξετάσεων στον τομέα της Γενετικής με σκοπό να διερευνήσει και να απαντήσει σε κλινικά ερωτήματα, τα οποία αφορούν την πρόβλεψη, τη διάγνωση, την πρόγνωση, την παρακολούθηση των εξεταζόμενων για γενετικά νοσήματα, λοιμώδη νοσήματα ή νοσηρές παθογόνες καταστάσεις όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία κλπ.

Οι Γενετικές εξετάσεις είναι χωρισμένες σε ξεχωριστές κατηγορίες βάση των ασθενειών που εξετάζουν, των ιατρικών ειδικοτήτων αλλά του είδους της εξέτασης που αποτελούν.

Η πλειονότητα των γενετικών ελέγχων απορρέουν από τις διεθνείς οδηγίες και ακολουθούν την άριστη εργαστηριακή πρακτική για την αξιοπιστία τους, έτσι ώστε να δώσουν στον εξεταζόμενο το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Αγγελική Βασιαγιώργη - Βιολόγος MSc
Ειρήνη Λουϊζου - Βιολόγος PhD
Σοφία Πρωτοψάλτη - Βιολόγος MSc
Σταματία Ράπτη - Βιολόγος MSc
 Χριστίνα Υφαντή-Βιολόγος PhD

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Το εργαστήριο έχει παρουσιάσει σε Πανελλήνια συνέδρια διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων posters.

 

< Πίσω στα τμήματα

 

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ