Veracity: Νέας γενιάς μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος 
Νέες Εξετάσεις/Τμήματα Share on     

Σε τι αναφέρεται ένα μη επεμβατικό προγεννητικό τεστ (Non Invasive Prenatal Test);
Το NIPT αναφέρεται σε οποιοδήποτε μη επεμβατικό προγεννητικό (πριν την γέννηση) έλεγχο, με στόχο την ανάλυση του ελεύθερου DNA, μητρικού και εμβρυϊκού, το οποίο απομονώνεται από το αίμα της μητέρας, για την ανίχνευση συγκεκριμένων γενετικών διαταραχών του εμβρύου, όπως το σύνδρομο Down.

Τι είναι το VERACITY;
Το VERACITY, είναι τo πρώτο ελληνικό τεστ μη επεμβατικού προγεννητικού ελέγχου νέας γενιάς, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει με υψηλή ακρίβεια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τις τρείς συχνές χρωμοσωματικές ανωμαλίες του εμβρύου, που είναι τα σύνδρομα Down (τρισωμία 21), Edwards (τρισωμία 18) και Patau (τρισωμία 13), καθώς και το φύλο του εμβρύου. Επιπρόσθετα, είναι δυνατό να ανιχνευθούν οι αριθμητικές ανωμαλίες των φυλετικών χρωμοσωμάτων Χ και Υ, καθώς και τα σύνδρομα μικροελλειμμάτων, di George(22q11), 1p36, Wolf-Hirschorn(4p-), Smith-Magenis(17p-). Οι αριθμητικές χρωμοσωματικές ανωμαλίες, όπως η τρισωμία 21 (σύνδρομο Down), σχετίζονται με την ηλικία της μητέρας, δηλαδή καθώς αυξάνεται η ηλικία της αυξάνεται η πιθανότητα σύλληψης εμβρύου με τρισωμία, ενώ τα σύνδρομα μικροελλειμμάτων όχι. Είναι δυνατό μια νεαρή γυναίκα να συλλάβει έμβρυο με μικροέλλειμμα. Τα σύνδρομα μικροελλειμμάτων, όπως και οι τρισωμίες, έχουν σοβαρές κλινικές συνέπειες για την υγεία του εμβρύου.

Γιατί το VERACITY είναι σημαντικό για μένα;
Πριν την εφαρμογή των ΝΙPT, ο έλεγχος για την πιθανή παρουσία του συνδρόμου Down γινόταν είτε μέσω υπερηχογραφήματος σε συνδυασμό με άλλες εργαστηριακές δοκιμές που έχουν ποσοστό ακρίβειας μικρότερο του 90%, είτε μέσω της εφαρμογής υψηλής ακρίβειας προγεννητικών διαγνωστικών τεστ χρησιμοποιώντας επεμβατικές μεθόδους (όπως αμνιοπαρακέντηση για λήψη αμνιακού υγρού ή λήψη χοριακών λαχνών (CVS), με κίνδυνο αποβολής του εμβρύου. Το VERACITY είναι μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος νέας γενιάς που προσδίδει σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια (>99%) και δεν φέρει κανένα κίνδυνο αποβολής του εμβρύου.

Γιατί να επιλέξω το VERACITY;
Το VERACITY είναι από τα πιο ασφαλή, αξιόπιστα και προσιτά μη επεμβατικά προγεννητικά τεστ που είναι διαθέσιμα σήμερα στον κόσμο. Το VERACITY, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μονήρης και δίδυμες κυήσεις, μετά την 10η εβδομάδα, αλλά και σε εγκυμοσύνες που προέκυψαν από εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF). Κλινικές μελέτες έχουν επικυρώσει την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων και καταδεικνύουν την υπεροχή του. Το VERACITY χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή ακρίβεια (>99%), παρέχει γρήγορο αποτέλεσμα εντός 10-12 εργάσιμων ημερών από την ημέρα λήψης του δείγματος και είναι πολύ προσιτό λόγω του χαμηλού του κόστους. Το Veracity είναι απόλυτα ασφαλές τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο.

Πώς μπορώ να κάνω το VERACITY;
Για να κάνετε το VERACITY αρκεί μια απλή αιμοληψία χωρίς καμία προετοιμασία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον ιατρό σας στο ιατρείο του (κατόπιν συννενόησης με το τμήμα Κυτταρογενετικής) ή σε οποιαδήποτε Μονάδα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Το δείγμα αίματος μεταφέρεται στο εργαστήριο, αποστέλλεται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της NIPD Genetics στην Κύπρο και τα αποτελέσματα επικοινωνούνται, είτε στον ιατρό σας, ή παραλαμβάνονται από εσάς εντός 10-12 εργάσιμων ημερών από την αιμοληψία.

Τα αποτελέσματα συνεκτιμώνται από τον ιατρό σας και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα προγεννητικής συμβουλευτικής από το τμήμα Κυτταρογενετικής και Μοριακής Γενετικής του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Τι κόστος έχει;
Tο κόστος για την πραγματοποίηση της εξέτασης μη επεμβατικού προγεννητικού ελέγχου, Veracity κυμαίνεται από 350€ έως 490€ ανάλογα με τις χρωμοσωματικές διαταραχές οι οποίες ελέγχονται. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η γενετική συμβουλευτική από ειδικούς επιστήμονες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια, Dr. Βούλα Βελισσαρίου, Επιστημονική Διευθύντρια του τμήματος Κυτταρογενετικής και Μοριακής Κυτταρογενετικής του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και Επιστημονική Υπεύθυνη για το Μη Επεμβατικό Προγεννητικό Έλεγχο.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6966129, 210 6966219

< Επιστροφή στα νέα

 

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ