PROMELTER HD: Οριστική λύση στην κυτταρίτιδα και στο τοπικό πάχος
Νέες Εξετάσεις/Τμήματα Share on    

Στη Βιοκλινική φροντίζουµε πάντα να διαθέτουµε στους χειρουργούς µας υπερσύγχρονα µηχανήµατα, ώστε να µπορούν να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα, αλλά και να µπορούν να επιτυγχάνουν τα καλύτερα αποτελέσµατα.

Πρόσφατα φέραµε στις κλινικές µας το Promelter HD, ένα µηχάνηµα που χρησιµοποιεί την καινοτόµο τεχνολογία High Definition Ultrasound, που δίνει οριστική λύση στην κυτταρίτιδα και στο τοπικό πάχος.

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Promelter και τι το κάνει τόσο µοναδικό;
Το Promelter HD είναι αποτέλεσµα έρευνας χρόνων της ευρωπαϊκής εταιρείας Promoitalia για τον επανακαθορισµό και την αναδιαµόρφωση του σώµατος. Η τεχνολογία-κλειδί που διασπά και καταστρέφει τα λιποκύτταρα είναι εκείνη των υψηλής συχνότητας υπερήχων.

 Το Promelter HD είναι το µοναδικό µηχάνηµα στον κόσµο που χρησιµοποιεί χαµηλή θερµοκρασία (26 βαθµούς Κελσίου) για να το επιτύχει. Αυτό οφείλεται στην τεχνολογία cold lipoemulsion ή γαλακτωµατοποίηση - παράγεται ένα ειδικό κύµα υπερήχων που προκαλεί απελευθέρωση ενδοκυτταρικού λίπους και διάσπαση των κυτταρικών λοβίων, αφήνοντας ανέπαφα το δέρµα και τα αγγεία. 
Με αυτό τον τρόπο έχουµε πάρα πολλά οφέλη:

1. Το πρώτο είναι ότι ο χρόνος ανάρρωσης είναι γρήγορος, σχεδόν ο µισός από την κλασική λιποαναρρόφηση και οι µελανιές ελαχιστοποιούνται. Και αυτό γιατί στο σηµείο εφαρµογής µετά την επέµβαση οι συνδετικοί ιστοί δεν έχουν υποστεί ζηµιά, µε αποτέλεσµα να επανέρχονται πολύ γρήγορα.

2. Ακόµα η παραγωγή κολλαγόνου που δηµιουργείται, βάσει µελετών, είναι τύπου 3, που είναι ο καλύτερος τύπος κολλαγόνου που µπορεί να παράγει το σώµα µας. Αυτό σηµαίνει ότι µετά την επέµβαση βελτιώνονται και η υφή και η όψη στην περιοχή.

3. Το τρίτο, και πιο σηµαντικό για εµάς και τους ασθενείς, είναι ότι το λίπος που λαµβάνουµε είναι εξαιρετικής ποιότητας και µπορούµε να έχουµε τα µέγιστα αποτελέσµατα σε πιθανή λιποµεταφορά σε άλλα σηµεία του σώµατος.

Πολύ σηµαντικό όµως είναι και η ασφάλεια. Υπάρχει κάποια ειδική τεχνολογία για την ασφάλεια του ασθενούς;
Το Promelter HD φέρει ειδική παγκόσµια πατέντα βαθµονόµησης υπερήχου που µεταβάλλει συνεχώς τη συχνότητα του κύµατος υπερήχων, ανάλογα µε τη συνοχή τού υπό θεραπεία ιστού. Με πιο απλά λόγια, λειτουργεί µε εξαιρετικό τρόπο, µόνο µέσα στο λίπος καταστρέφοντάς το µε άριστο τρόπο, αλλά δεν επηρεάζει κανένα άλλο όργανο του σώµατος, καθώς, όταν ανιχνεύσει την απουσία λίπους, παύει να λειτουργεί. Αυτό είναι που το κάνει µοναδικό για την ασφάλεια του ασθενούς.

Ακόµα οι κάνουλες που χρησιµοποιούνται είναι πολύ µικρές µικρότερες των 2 χιλιοστών. Αυτό σηµαίνει ότι οι τοµές είναι πάρα πολύ µικρές, που τα σηµάδια που δηµιουργούνται σε πολύ σύντοµο χρονικό διάστηµα εξαφανίζονται.

Σε ποια σηµεία του σώµατος µπορεί να χρησιµοποιηθεί;
Σε όλα τα σηµεία που υπάρχει λίπος. Θα λέγαµε από τα χέρια µέχρι τα γόνατα. Είναι εξαιρετικό στην αφαίρεση συγκέντρωσης λίπους σε µεγάλες περιοχές, όπως η κοιλιά, οι γλουτοί, οι µηροί κ.λπ., αλλά και καταπληκτικό στην ινώδη κυτταρίτιδα, όπου εκεί αλλάζει πραγµατικά την όψη της περιοχής. Γενικώς, για τη λιπογλυπτική είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγµή.

Eνδείκνυται και για θεραπείες που είναι για άνδρες όπως η γυναικοµαστία, το περίφηµο six pack και η διαµόρφωση κοιλιακών.

Εκεί µπορούµε να δώσουµε την όψη ενός γυµνασµένου σώµατος µε ειδικές τεχνικές και µε πολύ µεγάλη διάρκεια.

Παράλληλα, η συσκευή περιλαµβάνει µια ειδική κάνουλα για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας στις γυναίκες, πράγµα το οποίο δεν µπορεί να προσφέρει κανένα άλλο µηχάνηµα.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, θα µπορούσαµε να πούµε ότι τα πλεονεκτήµατα του Promelter HD είναι ότι δεν βλάπτει τον δερµατικό ιστό, ελαχιστοποιούνται οι µώλωπες και ο µετεγχειρητικός πόνος, δεν απαιτούνται τοµές µεγαλύτερες των 2 mm, έχει γρήγορη ανάρρωση. Τα χαρακτηρίστηκα αυτά το καθιστούν µοναδικό στο είδος του.

 

Σπυρίδων Γεωργόπουλος
Ειδικός Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπ/μίου Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης Βιοκλινικής Αθηνών

< Επιστροφή στα νέα

 

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ