Ολοκληρωμένες διαγνωστικές υπηρεσίες

 
   

     

Ολοκληρωμένες Διαγνωστικές Υπηρεσίες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 

Οι βασικότεροι τύποι των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού είναι η μοριακή μέθοδος ανάλυσης (PCR), με κλασική και ταχεία ανάλυση, η ταχεία ανίχνευση του αντιγόνου του ιού (RAPID) και τα τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του ιού. Διενεργούνται όλες από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, ενώ παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε ιατρικό και τεχνολογικό επίπεδο παγκοσμίως, για να εντάξουμε νέες μεθόδους ανίχνευσης, πάντα με επίκεντρο την ακρίβεια των αποτελεσμάτων και γνώμονα την ασφάλεια. Η  χρήση της κάθε εξέτασης κρίνεται ανάλογα με το σκοπό διενέργειας του ελέγχου και την περίσταση.

  • Με την εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (RAPID test) για τον ιό Sars-CoV-2, ο εξεταζόμενος λαμβάνει άμεση απάντηση, με αποτελέσματα περίπου σε μία ώρα.
  • Με την εξέταση με μοριακή μέθοδο ανάλυσης (PCR test), ο εξεταζόμενος λαμβάνει άμεση απάντηση, με αποτελέσματα περίπου σε μία μέρα.
  • Η εξέταση αντισωμάτων ανιχνεύει στον ορό του αίματος τα ειδικά για τον ιό αντισώματα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός και είναι τριών ειδών: IgA, IgG και ΙgM.

H εξέταση αντισωμάτων γίνεται με δείγμα αίματος και ενδείκνυται στις περιπτώσεις που πρέπει να διαπιστωθεί αν κάποιος  έχει «περάσει» τη λοίμωξη στο πρόσφατο παρελθόν, ακόμη και αν είχε ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. Ανιχνεύονται στον ορό του αίματος τα ειδικά για τον ιό αντισώματα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός και είναι τριών ειδών: IgA, IgG και ΙgM. Τα αντισώματα IgM είναι αυτά που παρέχουν την άμυνα πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια των ιογενών λοιμώξεων. Τα αντισώματα IgA έναντι SARS-CoV-2 χρησιμοποιούνται ως δείκτης «πρώτης ανοσολογικής απόκρισης» και υποδεικνύουν πρόσφατη λοίμωξη. Τα αντισώματα IgG αποτελούν την προσαρμοσμένη και εξαιρετικής ειδικότητας προς τον ιό αντίδραση του ανοσοποιητικού. Είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη μακροχρόνιας ανοσίας.

Η εξέταση γίνεται κατόπιν ραντεβού σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλονίκη καθώς και στη ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ Αθηνών (Μαρίνου Γερουλάνου 15, Αθήνα) και στη ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 86, Θεσσαλονίκη).

Για την ασφάλεια όλων, έχουν διαμορφωθεί ειδικά αιμοληπτήρια τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για την συγκεκριμένη εξέταση, με όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται.

Η λήψη των δειγμάτων αίματος γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό που φέρει ειδικό εξοπλισμό και είναι έτοιμο να απαντήσει σε όλες τις απορίες των εξεταζόμενων. Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, ώστε να αποφεύγεται η δεύτερη επίσκεψη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο κάθε εξεταζόμενος θα πρέπει να έχει μαζί του τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας (μάσκα και γάντια)

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ