Όμιλος


Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δραστηριοποιείται στον κλάδο των ιατρικών υπηρεσιών υγείας από το 1981. Σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα με 47 αυτόνομα Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο συνολικής έκτασης άνω των 44.700 τμ. που δέχονται περισσότερες από 3.000.000 επισκέψεις το χρόνο. Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διαθέτει επίσης τρεις Κλινικές, την Βιοκλινική Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν πρότυπα σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων υψηλής ποιότητας, ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών και 8 Οδοντιατρικές Μονάδες (Αθήνας, Αλίμου, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Μαρκόπουλο, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ευόσμου). Ο Όμιλος συνεργάζεται με περισσότερες από 400 ιδιωτικές εταιρείες, τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον συνεχίζει τη σταθερά δημιουργική του πορεία υλοποιώντας ένα πολυδιάστατο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο την επέκταση του Ομίλου σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Μέρος του προγράμματος αυτού, αποτελεί η πρόσφατη εγκατάσταση δύο υπερσύγχρονων PET/CT Discovery IQ της GE Healthcare σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και του πρώτου αθόρυβου Μαγνητικού Τομογράφου, Optima 450W with GEM Suite. Παράλληλα, επεκτείνεται το δίκτυο των διαγνωστικών μονάδων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κύπρο δημιουργώντας συνεχώς νέες θέσεις εργασίας.

Αποτελεί δέσμευση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, κου Ευάγγελου Σπανού, η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων, μέσα από την προσφορά καινοτόμων και εύκολα προσβάσιμων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.

Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, ο μεγαλύτερος πάροχος πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα, στα πλαίσια υλοποίησης του αναπτυξιακού του σχεδίου, ανακοίνωσε την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, του μεγαλύτερου  Κλινικού εργαστηρίου της Κύπρου, της YIANNOUKAS MEDICAL LABORATORIES LTD, με έδρα την Λευκωσία στην Κύπρο, την πλήρη εξαγορά του απεικονιστικού εργαστηρίου «ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ». Επίσης, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο ανέθεσε στο Χημείο Γιαννουκά | ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ τον εξοπλισμό, επάνδρωση και λειτουργία του κλινικού εργαστηρίου εντός των εγκαταστάσεών του.

ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ

Το Διαγνωστικό Απεικονιστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ αποτελεί τη νεότερη προσθήκη Διαγνωστικής Μονάδας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο.
Έχει δημιουργηθεί με στόχο και όραμα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον τομέα της ΠΦΥ, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθόδους στη διάγνωση και στην επεμβατική ακτινολογία, ενώ επιδιώκει τη συμμετοχή του και στην έρευνα στον τομέα της Ιατροβιοτεχνολογίας.

Η φιλοσοφία του Διαγνωστικού Κέντρου ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ, όπως αυτό αναπτύχθηκε από την ίδρυσή του, το 2008, το καθιστά πρότυπο ολοκληρωμένου Απεικονιστικού, Διαγνωστικού και Επεμβατικού Κέντρου. Εξοπλισμένο αποκλειστικά με σύγχρονα μηχανήματα χαμηλής ακτινοβολίας ξεχωρίζει για την έγκυρη, αλλά προπάντων ανθρώπινη προσέγγιση που προσφέρει στους εξεταζόμενους.

Αποστολή του Διαγνωστικού Κέντρου ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ αποτελεί η παροχή αξιόπιστων διαγνωστικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, ιατρούς, ασφαλισμένων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και εργαζομένων ιδιωτικών εταιρειών, ενώ παράλληλα, δύναται να εξυπηρετήσει διεθνείς ασθενείς που επισκέπτονται ή διαμένουν στην Κύπρο.

Με την ενσωμάτωση του Διαγνωστικού Κέντρου ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιείται ένα διευρυμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού της λειτουργίας και των εγκαταστάσεων και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη σε συνδυασμό με τη δυνατότητα μεταφοράς της εικόνας οπουδήποτε στο εσωτερικό ή εξωτερικό και της λήψης δεύτερης γνώμης από ειδικούς επιστήμονες του Ομίλου, καθιστά το ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ μια πρότυπη μονάδα παροχής εξειδικευμένων διαγνωστικών υπηρεσιών.

Το Διαγνωστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ διενεργεί ένα ευρύ φάσμα απεικονιστικών
εξετάσεων στα ακόλουθα τμήματά του:

 • Μαγνητική Τομογραφία MRI
 • Αξονική Τομογραφία CT
 • Ψηφιακή Μαστογραφία Digital Mammography
 • Υπερηχοτομογράφος Ultrasound
 • Ενδοσκοπικός Υπέρηχος Endoscopic Ultrasound
 • Ηπατική Ελαστογραφία Fibroscan
 • Ψηφιακό Ακτινολογικό Digital X-RAY
 • Ψηφιακό Ορθοπαντογράφο 3D Dental
 • Οστεοπόρωσης Οsteoporosis

Χημείο Γιαννουκά

Το ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ ιδρύθηκε το 1975 από τον ∆ρ. Νίκο Σ. Γιαννουκά. Το 2000 με πρωτοβουλία του κ. Κυριάκου Ν. Γιαννουκά έγινε το πρώτο Χηµείο που ανέπτυξε δίκτυο περιφερειακών παραρτηµάτων/αιµοληπτηρίων, στοχεύοντας την καλύτερη εξυπηρέτηση των εξεταζομένων.
Προσφέρει τη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη στην Κύπρο με παραρτήματά του σε:

 • Άγιο Δομέτιο
 • Αγλαντζιά
 • Αστρομερίτη
 • Λακατάμια
 • Λατσιά
 • Μακεδονίτισσα
 • Στρόβολο
 • Αρεδιού (νέο)
 • Τσέρι (νέο)
 • Πάφο (νέο)
 • Λεμεσό (νέο)
 • Λάρνακα (νέο)

  ενώ διαθέτει και ειδικά mobile units για κατ’ οίκον αιμοληψία σε περιπτώσεις που ο εξεταζόμενος δεν δύναται ή δεν επιθυμεί να μετακινηθεί.
  Τα δείγματα που συλλέγονται μεταφέρονται γρήγορα και με ασφάλεια μέσω της ειδικής υπηρεσίας του ΧΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ στα κεντρικά εργαστήρια όπου διενεργούνται οι εξετάσεις.

Με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των αποτελεσμάτων του, το ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ | ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι ένα από τα πρώτα κλινικά εργαστήρια στην Κύπρο που εφάρμοσαν το διεθνές πρότυπο διαπίστευσης εξετάσεων ISO 15189. Εντός του 2018 διεύρυνε σημαντικά τον αριθμό των διαπιστευμένων εξετάσεων που προσφέρει, ενώ με την ιδιότητα του μέλους του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ μπορεί επιπλέον να προσφέρει άνω των 400 διαπιστευμένων εξετάσεων και συνολικά πάνω από 3.000 διαφορετικές εξετάσεις.

Το διεθνές πρότυπο ISO 15189, που εφαρμόζεται στο ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ | ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, υπερκαλύπτει το ISO 9001, που αφορά μόνο την εφαρμογή διαδικασιών, και ενσωματώνει όλες τις απαιτήσεις τις οποίες πρέπει να ικανοποιούν τα κλινικά εργαστήρια προκειμένου να είναι τεχνικά άρτια και ικανά να παράγουν έγκυρα αποτελέσματα.

Στα τέλη του 2017 το Χηµείο Γιαννουκά εντάχθηκε στον Όµιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Ελλάδος και µετονοµάστηκε σε ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ | ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Με τη νέα του πλέον ταυτότητα, επεκτείνει τη δραστηριότητά του σε όλη την Κύπρο, ανανεώνοντας και διευρύνοντας το δίκτυο παραρτημάτων στη Λευκωσία και εγκαθιδρύοντας νέα παραρτήματα σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην εγκατάσταση του ρομποτικού µηχανήματος διασύνδεσης αναλυτών VersaCell X3 της SIEMENS, αλλά και των πλήρως αυτοματοποιημένων αναλυτών για καλλιέργειες της BD BACTEC & PHOENIX, καλύπτοντας πρωτοποριακά τους τομείς βιοχημείας και μικροβιολογίας.

Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

Kατόπιν διεθνούς διαγωνισμού το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο ανέθεσε στο Χημείο Γιαννουκά τον εξοπλισμό, επάνδρωση και λειτουργία του κλινικού εργαστηρίου εντός των εγκαταστάσεών του.

Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο (G.O.C.) αποτελεί την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον χώρο της υγείας στην Κύπρο και εκτείνεται σε έκταση 11.000 τ.μ.
Προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε καρκινοπαθείς και διαθέτει μεταξύ άλλων σύγχρονα τμήματα εξωτερικής και επεμβατικής ακτινοθεραπείας, θαλάμους ραδιενεργού ιωδίου και τμήμα PET SCAN.

Eμπνευστής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου είναι ο διεθνούς φήμης καθηγητής Νικόλας Ζάμπογλου.

Το ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ | ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ολοκλήρωσε εντός του προδιαγεγραμμένου χρόνου το σύνολο των συμβατικών του υποχρεώσεων ενώ παράλληλα προχώρησε στη διαπίστευση των διενεργούμενων εξετάσεων.

 

47
Διαγνωστικα Κέντρα
3
Κλινικες
3000000
Επισκέψεις / ετος
16000000
Εξετασεις / ετος

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ