Ανοικτός Μαγνητικός Τομογράφος
Για άλλη μια φορά, η Βιοιατρική έκανε ένα επαναστατικό βήμα προς τα εμπρός στην Ιατρική Απεικόνιση.
Ο μαγνητικός τομογράφος ONI MSK Extreme 1,5 Tesla της General Electric Healthcare προστέθηκε στην ομάδα των μαγνητικών τομογράφων και λειτουργεί στην Βιοιατρική Κηφισιάς.

Πρόκειται για ένα μαγνήτη εξειδικευμένο στην απεικόνιση άκρων.

Η δύναμη του νέου τομογράφου βρίσκεται στον σχεδιασμό του. Είναι πλήρως ανοικτός ώστε να δέχεται μόνο το άκρο που εξετάζεται, ενώ ο εξεταζόμενος βρίσκεται ξαπλωμένος αναπαυτικά σε κάθισμα έκτος του τομογράφου. Έτσι το πρόβλημα της κλειστοφοβίας αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Με την αναπαυτική θέση εξέτασης, εξασφαλίζεται η συνεργασία του εξεταζόμενου και η ποιότητα της εξέτασης. Επιπλέον, με τα χαμηλά επίπεδα θορύβου κατά τη διάρκεια λήψης των εικόνων, η εξέταση γίνεται ευχάριστα αποδεκτή από τον εξεταζόμενο.
Και όλα αυτά, χωρίς κανένα συμβιβασμό στη διαγνωστική ποιότητα της εξέτασης.

Ο ONI MSK Extreme 1,5 Tesla είναι ένας ισχυρός μαγνήτης, όπως τα περισσότερα συμβατικά συστήματα μαγνητικών τομογράφων, με υψηλά gradients 70 mT/m, με απόδοση και ποιότητα εξέτασης εφάμιλλη των κλειστών μαγνητικών τομογράφων.

Το νέο σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα εξειδικευμένων πρωτοκόλλων απεικόνισης:
Της πηχεοκαρπικής άρθρωσης
Του καρπού και των δακτύλων του χεριού
Της άρθρωσης του αγκώνα
Του γονάτου
Της ποδοκνημικής άρθρωσης
Του ταρσού και των δαχτύλων του ποδιού

Τα ορθοπεδικά ερωτηματικά μπορούν πλέον να απαντηθούν γρήγορα και με ευκολία, είτε πρόκειται για κλειστοφοβικό ενήλικα, είτε για μικρό παιδί.

Οι χρόνιες φλεγμονώδεις και αυτοάνοσες νόσοι, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, προσβάλλουν τις μικρές αρθρώσεις και απαιτούν έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση, και ακριβή παρακολούθηση.

Αυτοί οι ασθενείς συνήθως υποφέρουν από οιδηματώδεις, επώδυνες αρθρώσεις που περιορίζουν την κινητικότητα και συνεργασία τους.
Η αναπαυτική θέση εξέτασης με το νέο μαγνητικό τομογράφο είναι ένα μοναδικό δώρο σε αυτούς του ασθενείς.

Από την αρχή της λειοτυργία του, το Τμήμα Αξονικής & Μααγνητικής Τομογραφίας της Βιοιατρικής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην Ιατρική Απεικόνιστική Διάγνωση.

Αυτό οφείλεται στο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος ανανεώνεται κάθε φορά που προκύπτει αξιόλογη εξέλιξη στον τομέα της Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας σε παγκόσμιο επίπεδο και στην αξιοποίηση του από ένα ικανό και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Έτσι, το Τμήμα είναι πρωτοπόρο στην Ελλάδα σε μια πληθώρα εφαρμογών των απεικονιστικών μεθόδων και αποτελεί Κέντρο Αναφοράς της General Electric Healthcare για τη Νότια Ευρώπη.

< Επιστροφή

 

 

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ