Παιδιατρικό διαγνωστικό κέντρο | Βιοιατρική

 
   

     

Νέο παιδιατρικό διαγνωστικό κέντρο


 

Μια ακόμη καινοτομία εισάγει ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ με τη δημιουργία μεγάλου Παιδοδιαγνωστικού Κέντρου, το οποίο ενσωματώνει την τελευταία λέξη της παιδιατρικής Διαγνωστικής.

Το Παιδοδιαγνωστικό Κέντρο εδρεύει στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Αμπελοκήπων (Κηφισίας 132 & Παπαδά) και καλύπτει όλο το φάσμα της απεικόνισης στην παιδική ηλικία.

Στα Τμήματα Κλασικής Ακτινολογίας και Υπερηχοτομογραφίας προστέθηκε η λειτουργία του Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας Παίδων.

Τα τμήματα έχουν στελεχωθεί από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα παιδοακτινολόγων και παιδοαναισθησιολόγων. Μαζί τους, έμπειροι ακτινοφυσικοί, τεχνολόγοι και νοσηλευτές επιμελούνται όλες τις φάσεις της εξέτασης, από την προετοιμασία της μέχρι τη διάγνωση.

Στο Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας εκτός από διαγνωστικούς ελέγχους πραγματοποιούνται και επεμβατικές τεχνικές, όπως βιοψίες και παρακεντήσεις, σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Στο Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας εξετάζονται παιδιά από την πρώτη ημέρα της ζωής τους μέχρι την ολοκλήρωση της εφηβείας. Πραγματοποιούνται όλες οι εξετάσεις μαγνητικού συντονισμού και χρησιμοποιούνται όλες οι σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης, όπως Μαγνητική Φασματοσκοπία, Μελέτη Τανυστή Διάχυσης (DTI) και Δεσμιδογραφία (Tractography), τεχνικές Αιμάτωσης (Perfusion), τεχνικές εγκεφαλικής ογκομετρίας και μελέτης ροής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, Λειτουργική Μαγνητική Τομογραφία και άλλες, για τη μελέτη του κεντρικού νευρικού συστήματος. Στις ειδικές εξετάσεις του σώματος με MRI περιλαμβάνονται: Ολόσωμη Μαγνητική Τομογραφία, Μαγνητική Ουρογραφία και Εντερογραφία.

H Υπερηχοτομογραφία αποτελεί στα παιδιά την κυρίαρχη απεικονιστική μέθοδο για τη μελέτη των οργάνων του σώματος. Στο Τμήμα Υπερήχων διενεργείται όλο το φάσμα των απλών και έγχρωμων Triplex υπερηχοτομογραφημάτων. Επισημαίνονται η μελέτη του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού σε νεογνά και βρέφη, ο έλεγχος αναπτυξιακής ανωμαλίας των ισχίων, η μελέτη όλων των αρθρώσεων των άκρων, ο έλεγχος πυλωρικής στένωσης και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, η μελέτη του λεπτού εντέρου (για εγκολεασμό ή συστροφή), του παχέος εντέρου (για σκωληκοειδίτιδα), καθώς και η μελέτη των αγγείων του σώματος και της αγγείωσης των παρεγχυματικών οργάνων και των αλλοιώσεών τους.

Το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Παιδοδιαγνωστικού Κέντρου πραγματοποιεί με τον σύγχρονο εξοπλισμό του, καθοδηγούμενo από τη μακρά εμπειρία του επιστημονικού προσωπικού του, όλο το φάσμα των σπινθηρογραφημάτων που γίνονται στην παιδική ηλικία, όπως δυναμικό σπινθηρογράφημα νεφρών με ΜAG 3 ή DTPA, στατικό σπινθηρογράφημα με DMSA, ραδιοισοτοπική κυστεογραφία, σπινθηρογράφημα σκελετού 3 φάσεων, σπινθηρογράφημα με MIBG I-123 κ.ά. Στο Τμήμα PET/CT εξετάζονται, επίσης, παιδιά με ογκολογικές και φλεγμονώδεις παθήσεις.

Η Καρδιακή Υπερηχοτομογραφία αποτελεί μέθοδο που χρησιμοποιείται όχι μόνο για τη διάγνωση και παρακολούθηση των καρδιακών παθήσεων, αλλά και για προληπτικούς λόγους σε διάφορες φάσεις της παιδικής ηλικίας. Οι εξετάσεις γίνονται καθημερινά από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, σε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας. Η μελέτη κυρίως των συγγενών παθήσεων της καρδιάς, αλλά και άλλων παθήσεων, όπως μυοκαρδίτιδων ή μυοκαρδιοπαθειών, μπορεί να απαιτήσει τη διενέργεια Μαγνητικής Τομογραφίας του Καρδιαγγειακού Συστήματος, που διενεργείται σε παιδιά όλων των ηλικιών από εξειδικευμένη ομάδα καρδιολόγων και ακτινολόγων.

Το Παιδοδιαγνωστικό υποστηρίζεται, βέβαια, από τα Εργαστηριακά Τμήματα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ (Αιματολογικό, Βιοχημικό, Ανοσολογίας, Ενδοκρινολογίας, Κλινικής Χημείας, Ηλεκτροφορήσεων, Κυτταρογενετικής, Κυτταρολογικό, Μικροβιολογικό, Μοριακής Γενετικής, Μυκητολογίας και Παθολογοανατομικό), που διευθύνονται από επιστήμονες διεθνούς κύρους, μερικοί από τους οποίους είναι δάσκαλοί στις ιατρικές σχολές. Οι παρεχόμενες παιδιατρικές υπηρεσίες αποτελούν πρότυπο εδώ και μερικές δεκαετίες για την ποιότητα, την καινοτομία τους και την προσφορά υψηλής ακρίβειας και αξιοπιστίας εξετάσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΙΔΟΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ

ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ-ΡΑΧΙΑΛΓΙΑ

 

 

 


< Πίσω στα τμήματα

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ