ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID-19 | ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

 
   

     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ SARS-CoV-2

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ
SARS-CoV-2

ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υπηρετεί τη Διαγνωστική Ιατρική εδώ και 4 δεκαετίες ως ο πρώτος ιδιωτικός φορέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που αναγνώρισε την αναγκαιότητα εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης ποιότητας, με ορθολογικά πρότυπα. Διαθέτει σύγχρονες υποδομές, άρτια καταρτισμένο προσωπικό και υψηλή τεχνολογία κατάλληλη να ανταπεξέλθει στις διαγνωστικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία COVID-19.


Τα πιστοποιημένα εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διενεργούν μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους εξεταζόμενους όσο και για το προσωπικό, σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους, χωρίς αναμονή και χωρίς ο εξεταζόμενος να έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα.

► Μοριακό Τεστ Ανίχνευσης Κορωνοϊού

Τα πιστοποιημένα εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διενεργούν μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους εξεταζόμενους όσο και για το προσωπικό, σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους, χωρίς αναμονή και χωρίς ο εξεταζόμενος να έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

► Με Διακριτικότητα & Ασφάλεια

Όλες οι εξετάσεις γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκτός της μονάδας, με άνεση και διακριτικότητα και σύμφωνα με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

► Ευρύ Δίκτυο Δειγματοληψίας

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών, το δίκτυο δειγματοληψιών συνεχώς διευρύνεται σε Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

► Ιδιόκτητα Πιστοποιημένα Εργαστήρια

O Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ βρίσκεται μόνιμα στις πρώτες θέσεις επιχειρηματικής αριστείας τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αξιοπιστία των εργαστηρίων της. Η επεξεργασία και ανάλυση των δειγμάτων  γίνεται εντός της Βιοιατρικής στο ιδιόκτητο πιστοποιημένο εργαστήριο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εκτός της μοριακής εξέτασης PCR, τα Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διενεργούν και τεστ ταχείας ανίχνευσης καθώς και τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων κατά του νέου κορωνοϊού.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
...

ΜΕΤΡΑ 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αγωνιζόμαστε
καθημερινά για την Υγεία όλων.
Είμαστε κοντά σας, με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
...

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ
ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για την εξυπηρέτηση επιχειρήσεων και εργαζομένων,
παρέχεται δυνατότητα επιτόπου δειγματοληψίας
στο χώρο της εκάστοτε επιχείρησης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
...

ΜΕΝΟΥΜΕ 
ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Τips για καλύτερη ζωή την εποχή του κορωνοϊού

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
...

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
-ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Άρθρα για τον κορωνοϊό και την πανδημία

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
...

ΔΙΠΛΑ 
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στηρίζει έμπρακτα οργανισμούς και  φορείς που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες  τους υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗΣτα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 στην πόλη Wuhan (πρωτεύουσα της επαρχίας Hubol στην Κίνα ξέσπασε επιδημία πνευμονίας. Τις πρώτες μέρες του 2020 οι κινεζικές αρχές διαπίστωσαν ότι αιτία της επιδημίας ήταν ένας νέος κορωνοϊος, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε προσβάλει τον άνθρωπο.

Πρόκειται για έναν νέο τύπο ιού από την οικογένεια»των κορωνοϊών, οι οποίοι είναι εδώ και πολλά χρόνια γνωστοί στην ιατρική κοινότητα και έχουν πάρει το όνομά τους από τις ανίες γλυκοπρωτείνης που σαν κορώνα περιβάλλουν την επιφάνειά τους και χρησιμεύουν για την προσκόλλησή τους στους ιστούς και την είσοδό τους μέσα στα κύτταρα Επιδημίες σοβαρού αναπνευστικού συνδρόμου από κορωνοϊο έχουν υπάρξει και στο παρελθόν. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε τον νέο ιο SAPS-Cov-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronou-2) και την ασθένεια nou προκαλεί COVID-19 (Corona Virus Disease-19);

Ο Οργανισμός κήρυξε πανδημία, αφού ο ιός έχει πλέον εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες του κόσμου -ανάμεσά τους και την Ελλάδα- με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και θανατηφόρα περιστατικά. Πολλές χώρες λαμβάνουν πρωτοφανή μέτρα με στόχο να ανασχέσουν την εξάπλωση του ιού. Επιβολή καραντίνας σε μεγάλες περιοχές σε καραντίνα, αναστολή λειτουργίας των εnaδυτν συστημάτων και άλλων δραστηριοτήτων, ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι μερικά από τα μέτρα αυτά.

Ο ιός φαίνεται πως μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο και να εξαπλώνεται ραγδαία, προσβάλλοντας άτομα κάθε ηλικίας. Αν και στην πλειονότητα των περιστατικών προικαλεί δια νόσο μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος κυρίως για ευπαθή άτομα και απειλητικός για τη ζωή. Ο ιός είναι πρωτοεμφανιζόμενος, γι' αυτό και οι διεθνείς οργανισμοί Υγείας διαθέτουν λίγες πληροφορίες για τη συμπεριφοράς του. Η σχετική έρευνα είναι σε εξέλιξη παράλληλα με την πανδημία, με στόχο να αναπτυχθούν το συντομότερο δυνατό προληπτικά και θεραπευτικά μέσα ενάντια στον ιδ Μ τα σημερινά δεδομένα, λοιπόν, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τη νόσο CoviD-19, Οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση είναι υποστηρικτικές και έχουν στόχο να αποτρέψουν σοβαρές επιπλοκές. Έτοι οι ειδικοί υπενθυμίζουν πως το κύριο μέσο προστασίας είναι η σχολαστική τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.

 

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

 

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ