Εξοπλισμός

Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διαθέτει άρτιο εξοπλισμό με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ο καινοτόμος εξοπλισμός συμβάλλει καθοριστικά στην αξιοπιστία και στη μείωση του χρόνου λήψης των αποτελεσμάτων αλλά και στην ασφαλέστερη πραγματοποίηση της κάθε εξέτασης .
 
Τα κεντρικά εργαστήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη είναι πλήρως αυτοματοποιημένα σε όλα τα στάδια διενέργειας των διαγνωστικών εξετάσεων.Η πλήρης αυτοματοποίηση της διαδικασίας εκτέλεσης των εξετάσεων αίματος ελαχιστοποιεί τη πιθανότητα λάθους ,επιτρέπει την πλήρη ιχνηλασιμότητα και ταυτοποίηση του κάθε δείγματος του ασθενούς, εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας αποτελέσματα. Αυτό αποδεικνύεται και  από τις  κορυφαίες πρώτες θέσεις που κατέχει ο εργαστηριακός τομέας του Ομίλου σε συμμετοχή σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα ελέγχου διασφάλισης ποιότητας.

Πληροφορίες για τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα της Βιοιατρικής


Ποζιτρονική Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)

Στη Βιοιατρική Αμπελοκήπων στην Αθήνα αλλά και στη Βιοιατρική Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη διαθέτουμε το Discovery IQ PET/CT (GE Healthcare), ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο  έχει να προσφέρει η τεχνολογική έρευνα.
 
Το IQ PET/CT (5 rings στην Αθήνα 3 rings στη Θεσσαλονίκη) είναι το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα της GE Healthcare.
 
Πλεονεκτήματα του Discovery IQ της GE Healthcare:
Μεγαλύτερη ευαισθησία σε σύγκριση με τα υπάρχοντα PET/CT, με πολύ καλή ποιότητα εικόνας
Καλύτερη απεικόνιση μικρών βλαβών, μείωση αμφίβολων ευρημάτων
Δυνατότητα ανασύστασης εικόνων με το συμβατικό αλλά ταυτόχρονα και με το νέο εξελιγμένο αλγόριθμο ανασύστασης Q.Clear, για καλύτερη ανάδειξη της βλάβης
Μείωση χορηγούμενης δόσης-μείωση ακτινικής επιβάρυνσης
Ταχεία απεικόνιση: Δυνατότητα μείωσης χρόνου απεικόνισης


Μαγνητικοί Τομογράφοι
Ο Όμιλος είναι εξοπλισμένος με  σύγχρονους  Μαγνητικούς Τομογράφους των εταιρειών  GE και Philips για την κάλυψη όλων των εφαρμογών. Στο σύνολο των συστημάτων συμπεριλαμβάνονται δύο  ανοικτού τύπου Μαγνητικοί Τομογράφοι κατάλληλοι για εξεταζόμενους με προβλήματα κλειστοφοβίας.
 
Ένα νέο σύστημα μαγνητικού τομογράφου εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στη Βιοιατρική Αμπελοκήπων. Πρόκειται για τον μαγνητικό τομογράφο MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla, ένα δυνατό σύστημα, ικανό να ανταπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις της σύγχρονης απεικόνισης της μαγνητικής τομογραφίας. Είναι ένας ευρύ, φωτεινός μαγνητικός τομογράφος, με ανοιχτό σχεδιασμό, χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τον υπέρβαρο ασθενή ή τον εξεταζόμενο που αισθάνεται κλειστοφοβία.
Ισχυρό του σημείο, που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα ήδη εγκατεστημένα μηχανήματα  είναι η δυνατότητα λήψης εικόνων και εκτέλεσης εξετάσεων, χρησιμοποιώντας ακολουθίες silent, μηδενίζοντας ουσιαστικά τον θόρυβο που ακούει ο εξεταζόμενος κατά την ώρα της λήψης των εικόνων.  
Η εξέταση γίνεται πλέον ευχάριστη για τον ενήλικα εξεταζόμενο, ενώ τίποτα δεν εμποδίζει τους μικρούς μας ασθενείς να κοιμηθούν κατά την ώρα της εξέτασης.
 
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις πλέον απαιτητικές εφαρμογές του Μαγνητικού Τομογράφου την ολόσωμη Μαγνητική Αγγειογραφία και Μαγνητική Τομογραφία καρδιάς ενηλίκων και παιδιών.
 
Επίσης  στον εξοπλισμό των τμημάτων Μαγνητικής Τομογραφίας  συμπεριλαμβάνεται σύστημα που δίνει την δυνατότητα για μία από τις πλέον σύγχρονες εφαρμογές  του Μαγνητικού Τομογράφου την ολόσωμη Μαγνητική Τομογραφία  (Whole Body Imaging Virtual  PET) σαν μέθοδος  screening και μέθοδο παρακολούθησης νεοπλασιών.
 
Ο Όμιλος διαθέτει ακόμα τον Μαγνητικό Τομογράφο DISCOVERY MR 750 3.0 Tesla, της General Electric, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, με καινοτόμες εφαρμογές στο πλαίσιο της πρόληψης και της σωστής διάγνωσης των απεικονιστικών ευρημάτων. Αυξάνει την ισχύ διείσδυσης στα εξεταζόμενα όργανα, βελτιώνει την ποιότητα των εικόνων και ελαττώνει σημαντικά τους χρόνους εξέτασης και λήψης των αποτελεσμάτων.

Αξονικοί Τομογράφοι
Όλα τα συστήματα  Αξονικών Τομογράφων του Ομίλου είναι τελευταίας γενιάς ώστε να εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας και ελεγχόμενης δόσης ακτινοβολίας. Στον εξοπλισμό των Εργαστηρίων της η  Βιοιατρική περιλαμβάνει εικοσιπεντε (25) Αξονικούς Τομογράφους πολλών ανιχνευτών (64 τομών) εξειδικευμένους στην κάλυψη των καρδιολογικών εφαρμογών, Αξονική Τομογραφία καρδιάς και Αξονική  Στεφανιογραφία, πρόκειται για κορυφαία συστήματα της κατασκευάστριας  εταιρείας (GE) με τα οποία επιτυγχάνεται σημαντικού βαθμού μείωση της δόσης Ακτινοβολίας.
 
Αξονικός Τομογράφος DISCOVERY CT 750 High Definition της General Electric, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η σημαντική μείωση της δόσης της ακτινοβολίας που δέχεται ο εξεταζόμενος (έως και 83% λιγότερο) και η δυνατότητα εκτέλεσης Spectral Imaging. Δηλαδή επιτυγχάνεται και μείωση της δόσης ακτινοβολίας και ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας, συνδυασμός που οδηγεί σε εγκυρότερη διάγνωση.


Ακτινολογικά Μηχανήματα
Τα ακτινολογικά εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με ακτινολογικά και ακτινοσκοπικά συστήματα τα οποία υποστηρίζονται με ψηφιακά συστήματα εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας και διακριτικής ικανότητας απεικόνιση.

Μαστογράφοι
Με συνέπεια στην τεχνολογική εξέλιξη και ιδιαίτερη έμφαση στη ποιότητα της Μαστογραφίας οι ψηφιακοί και οι κλασσικοί Μαστογράφοι των εργαστηρίων του Ομίλου είναι τελευταίας τεχνολογίας χαμηλής δόσης και υψηλής διακριτικής ικανότητας .


Ορθοπαντομογράφοι
Σύγχρονα συστήματα ορθοπαντομογράφων κλασικά και ψηφιακά δίνουν την δυνατότητα αξιόπιστων οδοντιατρικών απεικονίσεων (κεφαλομετρικές και πανοραμικές λήψεις).

Συστήματα γ-Camera
Τα τμήματα πυρηνικής Ιατρικής είναι εξοπλισμένα με συστήματα γ-camera μονής ή διπλής κεφαλής εφοδιασμένα με κατευθυντήρες καταλλήλους για διαφορετικές ενέργειες, ανταποκρινόμενοι σε όλο το φάσμα των ραδιοϊσοτόπων και σπινθηρογραφημάτων  στατικών ,δυναμικών, ολόσωμων (whole body) και τοπογραφικών (SPECT) μελετών.

< Επιστροφή στον Όμιλο

 


 

 

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ