fbpx

Οδοντιατρικές Υπηρεσίες

10/03/21 – 3min. read

Η Υγεία του στόματος είναι το πρώτο μέλημα του Οδοντιάτρου αφού οι επιπτώσεις από την διατάραξή της επηρεάζει και άλλα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Η καλή αισθητική εικόνα του στόματος, δηλαδή ένα όμορφο, υγιές και λαμπερό χαμόγελο, είναι απαίτηση του σύγχρονου ανθρώπου και ένδειξη Υγείας και Ευεξίας.

Στα Οδοντιατρεία του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, οι υπηρεσίες μας έχουν σκοπό να διασφαλίσουν:

  • Την ομαλή λειτουργία του στόματός σας
  • Την ταχύτερη αποκατάσταση της υγείας και υγιεινής του
  • Την κάλυψη των αισθητικών σας αναγκών.

Διαθέτοντας σύγχρονο εξοπλισμό, τεχνογνωσία και εξειδικευμένους συνεργάτες, σας προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον χώρο της θεραπευτικής καθώς και στον τομέα της αισθητικής οδοντιατρικής.

Προληπτική Οδοντιατρική
Η προληψη αποτελεί τον πρώτο στόχο της σύγχρονης οδοντιατρικής καθώς μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να χρειαστούμε εκτεταμένες αποκαταστάσεις, να έχουμε απώλεια δοντιών και κυρίως το κόστος της όποιας απαραίτητης οδοντιατρικής θεραπείας. Για το λόγο αυτό, τα ιατρεία μας είναι συμβεβλημένα με ασφαλιστικούς οργανισμούς που προτρέπουν σε ειδικά προγράμματα πρόληψης.

Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική – Εμφυτεύματα
Με τη συνεργασία ειδικών, αντιμετωπίζονται στα ιατρεία μας περιπτώσεις που αφορούν εξαγωγές ριζών, ενσφηνωμένων ή εγκλείστων δοντιών, ακρορριζεκτομές, αφαίρεση καλοηθών όγκων και κύστεων των γνάθων, εκτομή χαλινών κ.ά. Σε συνεργασία με ορθοδοντικούς, αντιμετωπίζονται σκελετικές δυσμορφίες που χρήζουν ορθογναθικής επέμβασης.

Βασικός τομέας ενασχόλησής μας είναι η αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα, καθώς και με αυξητικές τεχνικές οστού για τοποθέτηση εμφυτευμάτων εκεί που δεν υπάρχει χώρος (π.χ. ιγμόρεια, στενές ή λεπτές φατνιακές ακρολοφίες κ.ά.).

Τοποθετώντας και χρησιμοποιώντας εμφυτεύματα ως στηρίγματα, αποφεύγουμε τον τροχισμό υγιών δοντιών για στήριξη γεφυρών, ενώ σε εκτεταμένες οδοντικές απώλειες μπορούμε να τοποθετήσουμε είτε ακίνητες εργασίες συγκολλούμενες επί των εμφυτευμάτων (γέφυρες), είτε επένθετες κινητές εργασίες στηριζόμενες επί των εμφυτευμάτων. Ετσι, αποφεύγουμε την τοποθέτηση στηριζόμενων στα ούλα κινητών εργασιών μειωμένης συγκράτησης (ολικές οδοντοστοιχίες). Όλα τα περιστατικά είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν και με μέθη ή γενική αναισθησία στη Βιοκλινική Αθηνών.

Προσθετική
Οι σύγχρονες εφαρμογές της προσθετικής μας δίνουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε ποικιλοτρόπως τα οδοντικά ελλείμματα. Έτσι, μπορούμε να κατασκευάσουμε στεφάνες μεταλλοκεραμικές ή ολοκεραμικές, γέφυρες, μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες, ολική στεφάνη ζιρκονίου και φυσικά γέφυρες ή οδοντοστοιχίες επένθετες επί εμφυτευμάτων.

Περιοδοντολογία
Προβλήματα τα οποία σχετίζονται με τους περιοδοντικούς ιστούς και
αποτελούν την κύρια αιτία απώλειας των δοντιών, μπορούν να διαγνωσθούν έγκαιρα και να αντιμετωπιστούν κατάλληλα. Σκοπός μας είναι η διατήρηση των προσβεβλημένων από περιοδοντίτιδα δοντιών στο στόμα για μακρό χρονικό διάστημα.

Ορθοδοντική
Η αντιμετώπιση των ανωμαλιών οδοντικής και σκελετικής αιτιολογίας αποτελεί στις μέρες μας απόλυτη
ανάγκη. Με την ορθοδοντική θεραπεία, αποκαθιστούμε τα λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα που
προκύπτουν από τις ανωμαλίες των συγκλίσεων προσφέροντας παράλληλα ένα υγιές και άριστο αισθητικά
χαμόγελο. Στα ιατρεία μας αντιμετωπίζονται παιδιά και ενήλικες κάθε ηλικίας, με όλα τα σύγχρονα και αισθητικά μέσα, καθώς και με χρήση
εσωτερικών αγκυλίων (lingual).

Λεύκανση – αισθητική οδοντιατρική
Η αισθητική οδοντιατρική ασχολείται με την βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και μας χαρίζει το χαμόγελο που επιθυμούμε. Διαθέτουμε για τον σκοπό αυτό σύγχρονες μεθόδους για λεύκανση στο ιατρείο (σε μία μόνο συνεδρία διάρκειας μίας ώρας) ή λεύκανση με ατομικούς νάρθηκες στο σπίτι καθώς και συνδυασμός τους ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Σε κάθε περίπτωση πετυχαίνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς παρενέργειες για τα δόντια. Στην περίπτωση που εκτός από το χρώμα, μας ενδιαφέρει και η αλλαγή του σχήματος των δοντιών, τοποθετούμε όψεις σύνθετης ρητίνης ή πορσελάνης στο επιθυμητό σχήμα και χρώμα, αναμορφώνοντας ριζικά το χαμόγελό σας.

Νάρθηκες
Για την πρόληψη καταστάσεων τραυματισμού στον αθλητισμό, κατασκευάζουμε και τοποθετούμε στους αθλούμενους νάρθηκες (μασελάκια) από ειδικό πλαστικό υλικό, τα οποία τοποθετούνται στα δόντια και τα προστατεύουν από χτυπήματα.

Ενδοδοντία
Εκτεταμένη καταστροφή οδόντων, αποστήματα και κατάγματα δοντιών δεν οδηγούν απαραίτητα σε εξαγωγή. Με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ενδοδοντικής θεραπείας και με ειδικούς συνεργάτες, εφόσον χρειαστεί, αντιμετωπίζουμε τα προσβεβλημένα δόντια, διατηρώντας τα στο στόμα.

Παιδοδοντία
Στόχος μας είναι ο έλεγχος και η διατήρηση της στοματικής υγείας από την εμφάνιση των παιδικών δοντιών, γεγονός σημαντικό για την διαδοχή υγιών μονίμων δοντιών. Η παιδοδοντία αφορά σε μία σειρά προληπτικών ενεργειών όπως οδηγίες στοματικής υγιεινής, απομάκρυνση πλακών, φθορίωση, προληπτικές εμφράξεις οπών σχισμών-sealants, επανορθωτικές εμφράξεις, εξαγωγή νεογιλών.