Με την υποστήριξη της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ πραγματοποιήθηκε το 3ο Masterclass της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛ.Ε.ΚΑ.Π.)

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-07-01 122750

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμμετείχε ως χορηγός στο 3ο Masterclass της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛ.Ε.ΚΑ.Π.), το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου 2026 στον Βόλο.

Το Masterclass αποτέλεσε μία σημαντική επιστημονική διοργάνωση, εστιάζοντας στις σύγχρονες εξελίξεις για τα πρώιμα στάδια του καρκίνου του πνεύμονα. Μέσα από εξειδικευμένες παρουσιάσεις και επιστημονικές συζητήσεις, αναδείχθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην έγκαιρη διάγνωση, τη μοριακή ταυτοποίηση, τις καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις και τη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας στη διαχείριση της νόσου.

Ξεχωριστή ήταν η επιστημονική παρουσία του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο συνέδριο, με τη συμμετοχή του Χρήστου Καρανίκα, Ιατρού Ακτινολόγου, MD, MSc, Υπεύθυνου Τμήματος CT/MRI Κλινικών Μελετών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, ως ομιλητή. Ο κ. Καρανίκας παρουσίασε την ομιλία με θέμα «Κριτήρια αξιολόγησης RECIST & iRECIST», στο πλαίσιο της ενότητας «Κλινικοί και Μοριακοί Βιοδείκτες στα Πρώιμα Στάδια Καρκίνου Πνεύμονα», συμβάλλοντας στον επιστημονικό διάλογο γύρω από τις σύγχρονες προσεγγίσεις αξιολόγησης της ανταπόκρισης στις ογκολογικές θεραπείες.

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-07-01 122644

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στηρίζει διαχρονικά δράσεις που προάγουν την επιστημονική γνώση, την έρευνα και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της καινοτομίας και στη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.