Δίπλα στην Κοινωνία

Στην εποχή του κορωνοϊού

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στηρίζει έμπρακτα οργανισμούς και φορείς που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Ενίσχυση φορέων με μέσα ατομικής προστασίας

Ήδη κατά την έναρξη του υγειονομικού συναγερμού, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανέλαβε πρωτοβουλία για την σχεδίαση και κατασκευή ασπίδων προστασίας προσώπου με τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Οι BIOMED 3D ασπίδες σχεδιάστηκαν από το Τμήμα Έρευνας & Τεχνολογίας της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Ομίλου και κατασκευάζονται στα εργαστήριά του.

Ασπίδες διατέθηκαν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ παρέδωσε ασπίδες και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» -για τους εθελοντές γιατρούς που εξετάζουν και φροντίζουν τα παιδιά στις δομές της οργάνωσης –καθώς και σε ιδιωτικούς φορείς για την προστασία των εργαζομένων τους.

Η παραγωγή συνεχίζεται για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Εξάλλου, τα σχέδια κατασκευής διατίθενται δωρεάν προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμμετείχε και στη δράση «Προστατεύουμε τον Παππού και την Γιαγιά», της οργάνωσης «Αποστολή Άνθρωπος», για το εφοδιασμό ηλικιωμένων με μέσα ατομικής προστασίας.

Η δωρεά περιλάμβανε 30.000 γάντια, 60 λίτρα αντισηπτικού και 3.400 μάσκες. Με αυτά καλύφθηκαν πλήρως οι ανάγκες τριών Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε Μελίσσια, Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα.

Δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ (σε συνεργασία με Ιατρικό Αθηνών και Ιατρόπολις) αναγνωρίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού σώματος, καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος στις ιδιαίτερες αυτές στιγμές που βιώνει η χώρα, προσφέρουν σε όλο το προσωπικό τους με έδρα την Αττική και την Θεσσαλονίκη, δωρεάν εξέταση αντισωμάτων IgG έναντι του ιού SARS-COV-2.

Είναι μια ακόμη έμπρακτη έκφραση ευγνωμοσύνης προς το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προστασία όλων μας.

Δεκάδες μοριακά τεστ ανίχνευσης του ιού προσφέρθηκαν σε εργαζόμενους στο «Χαμόγελου του Παιδιού» και στα Παιδικά Χωριά SOS, ώστε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές αυτοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Οι προσφορές και συμπράξεις θα συνεχιστούν όσο διαρκεί η μάχη κατά της πανδημίας.

< Επιστροφή στην κεντρική σελίδα του κορωνοϊού