Διαγνωστικός Έλεγχος Εποχικής Γρίπης

01/10/21 – 1min. read

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΑΣΗ: 01/10/21 – 31/10/21

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

Η εποχική γρίπη είναι μια οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και σοβαρή νόσηση και μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Η πλειονότητα των ασθενών που πεθαίνουν από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στην Ελλάδα η περίοδος της γρίπης διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, µε έξαρση μεταξύ Ιανουαρίου – Μαρτίου. Ο εμβολιασμός χρειάζεται να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο µε εμβόλια που περιέχουν τα πρόσφατα κυκλοφορούντα στελέχη του ιού της γρίπης, επειδή οι ιοί της γρίπης αλλάζουν συνεχώς και επειδή η ανοσία που αφήνει το εμβόλιο εξασθενεί έπειτα από περίπου έξι μήνες.

Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, προσφέρει πακέτο εξετάσεων για τον έλεγχο της εποχικής γρίπης, σε ειδικές προνομιακές τιμές.

Τα πακέτα εξετάσεων περιλαμβάνουν Ταχεία Μέθοδο (Εξέταση Ρινοφαρυγγικού Εκκρίματος για τους ιούς Α&Β), Μοριακό Έλεγχο Γρίπης Α/Η1Ν1, Μοριακό Έλεγχο Γρίπης Α/Η3Ν2 και Μοριακό Έλεγχο Γρίπης Α Η1Ν1&Η3Ν2. Τα πακέτα εξετάσεων μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Ελλάδα. 
Για πληροφορίες σχετικά με τα αντίστοιχα πακέτα εξετάσεων στην Κύπρο μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Βρείτε το Διαγνωστικό μας Κέντρο που σας εξυπηρετεί εδώ

Είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να σώσει τη ζωή!