Το Φαρμακείο του Καλοκαιριού από τον Όμιλο Βιοιατρική

bioiatriki_kalikairino-farmakeio_ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ_ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Βασιλική Θεοδωροπούλου,
MD Ειδική παθολόγος, συνεργάτης Ομίλου Βιοιατρική

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των διακοπών και της χαλάρωσης, αλλά η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη για να περάσετε όμορφα και με ασφάλεια. Ένα καλά εξοπλισμένο φαρμακείο διακοπών μπορεί να σας προστατεύσει από απρόοπτα.


Τι περιλαμβάνει όμως ένα καλά εξοπλισμένο “φαρμακείο” για τις καλοκαιρινές σας διακοπές; 


Αντηλιακή Προστασία και Ενυδάτωση

Η αντηλιακή προστασία και η ενυδάτωση είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματός σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλό SPF (30 ή μεγαλύτερο), κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας. Μην ξεχάσετε ενυδατικά προϊόντα για μετά την ηλιοθεραπεία, για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο και κρέμα ενάντια στα εγκαύματα.

Συμβουλή: Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε την αντηλιακή σας προστασία κάθε 30 λεπτά.

Αντιμετώπιση Αλλεργιών και Τσιμπημάτων

Κατά τη διάρκεια των διακοπών , οι αλλεργίες από γύρη ή τα τσιμπήματα εντόμων ή μεδουσών μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία. Έχετε μαζί σας αντιισταμινικά χάπια και κρέμες (κρέμα με υδροκορτιζόνη και κρέμα με αντιβίωση, αντιισταμινική κρέμα τζέλ και στίκ για τσιμπήματα) για να ανακουφιστείτε από τον κνησμό και την ερυθρότητα.

Συμβουλή: Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Παυσίπονα

Τα παυσίπονα όπως ασπιρίνη, παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το κιτ σας, καθώς είναι απαραίτητα για την ανακούφιση από πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους και πυρετό.

Συμβουλή: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από κάθε φαρμακευτική αγωγή.

Πεπτικές Διαταραχές

Το καλοκαίρι, και ειδικά στις καλοκαιρινές μας διακοπές, η διατροφή μας δεν είναι πάντα η καλύτερη. Μπορεί να προκύψουν ανεπιθύμητες διαταραχές στο πεπτικό μας σύστημα. Έχετε πάντα μαζί σας στο φαρμακείο των διακοπών σας, αντιόξινα και αντιδιαρροϊκά φάρμακα για να αντιμετωπίσετε αυτές τις καταστάσεις.

Συμβουλή: Κρατήστε τη διατροφή σας χαμηλή σε λιπαρά για να αποφύγετε ανεπιθύμητες ενέργειες.


Εκτός από τα βασικά, προτείνεται να έχετε μαζί σας οφθαλμικές σταγόνες και φυσιολογικό ορό για την ανακούφιση από ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσει η θάλασσα ή το νερό της πισίνας. Επιπλέον, είναι χρήσιμο να περιλαμβάνονται στο φαρμακείο σας ένα θερμόμετρο, τσιμπιδάκι για την αφαίρεση αχινούς, αυτοκόλλητα για ράμματα, γάζες, τσιρότα, ιώδιο, οινόπνευμα, αλκοολούχα μαντηλάκια για τον καθαρισμό του δέρματος και την προστασία από μικρόβια, καθώς και παγοκύστη μιας χρήσης που δεν απαιτεί ψυγείο.

Συμβουλή της Βιοιατρικής

Φροντίστε να προμηθευτείτε το φαρμακείο σας σύμφωνα με τον προορισμό των διακοπών σας. Αν πάτε σε ένα απομονωμένο νησί ή απομακρυσμένο χωριό, όπου η πρόσβαση σε φαρμακείο είναι δύσκολη, θα χρειαστείτε περισσότερα φάρμακα και προμήθειες. Σε περίπτωση που κάποιος από την οικογένειά σας χρειάζεται ειδική φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

  • Το τηλέφωνο του κοντινού νοσοκομείου ή κέντρου υγείας.
  • Τα τηλέφωνα ορισμένων κοντινών φαρμακείων
  • Το τηλέφωνο του προσωπικού σας γιατρού και του παιδίατρου
  • Το τηλέφωνο του κέντρου δηλητηριάσεων (210-7793777)
  • Πρόσθετα Προϊόντα που Μπορεί να Χρειαστείτε

Ο Όμιλος Βιοιατρική, πάντα δίπλα σας, σας προτείνει το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα καλά εξοπλισμένο φαρμακείο διακοπών ώστε απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας βουτιές χωρίς άγχος. Προετοιμαστείτε σωστά και απολαύστε ένα ξέγνοιαστο και ασφαλές καλοκαίρι!

Bioiatriki_cmyk_gr-01