fbpx

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ τιμά όλες τις μητέρες

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ τιμά όλες τις μητέρες

Πακέτα εξετάσεων σε ειδικές τιμές

01/05/23 – 3min. read

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ: 01/05/23 – 10/06/23

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ τιμά όλες τις μητέρες

Ο Μάιος είναι αφιερωμένος σε όλες τις μαμάδες και ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στέκεται δίπλα τους προσφέροντας προληπτικές εξετάσεις σε προνομιακές τιμές, για τις μαμάδες κάθε ηλικίας.

Όλο το Μάιο πραγματοποιούνται εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις που έχουν στόχο την πρόληψη προβλημάτων τα οποία αφορούν τις γυναίκες σε όλες τις ηλικίες.

Ο προληπτικός έλεγχος για όλους ξεκινά από το πλήρες αιματολογικό check up το οποίο παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τη γενική κατάσταση της υγείας και όλων των ζωτικών συστημάτων του οργανισμού. Επιπλέον, οι αιματολογικές εξετάσεις μπορούν να αναδείξουν τον κίνδυνο παθήσεων όπως οι καρδιαγγειακές, οδηγώντας στις κατάλληλες παρεμβάσεις πρόληψης. Οι εξετάσεις που προσφέρονται έως τις 31 Μαΐου σε ειδική τιμή περιλαμβάνουν: Γενική Αίματος, Σάκχαρο, Χοληστερόλη, HDL, LDL, Τριγλυκερίδια, Ουρία, Κρεατινίνη, Φερριτίνη, TSH, Φυλλικό οξύ, CRP.

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η προληπτική εξέταση επιλογής κατά του καρκίνου του μαστού. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αντικαταστήσει την αναλογική μαστογραφία, που χρησιμοποιούσε παλαιότερη απεικονιστική τεχνολογία. Με την ψηφιακή μαστογραφία ανιχνεύονται συμπαγείς και κυστικές βλάβες καθώς και περιοχές με ύποπτες αλλοιώσεις.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες οδηγίες, οι υγιείς και ασυμπτωματικές γυναίκες  θα πρέπει να κάνουν τον πρώτο μαστογραφικό έλεγχο στα 35 (τη λεγόμενη μαστογραφία αναφοράς). Η μαστογραφία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 40 ετών.

Στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, η ψηφιακή μαστογραφία συνδυάζεται αυτό το μήνα και με δωρεάν κλινική εξέταση από ειδικό μαστολόγο.

Ο έλεγχος της λειτουργίας του θυρεοειδή αδένα καλό είναι να εντάσσεται στις γενικές αιματολογικές εξετάσεις των γυναικών. Ο καλύτερος τρόπος να ελεγχθεί αυτός ο ενδοκρινής αδένας είναι η μέτρηση της ορμόνης TSH. Στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ η μέτρηση αυτή προσφέρεται συνδυαστικά με τον έλεγχο των ορμονών Τ3 και Τ4 καθώς και των αντισωμάτων Anti-TPO, Anti-TG, για πληρέστερη εκτίμηση της θυρεοειδικής λειτουργίας.

Ταυτόχρονα με τη λειτουργία του θυρεοειδούς, ελέγχονται οι Βιταμίνες D3 και Β12. Όταν η βιταμίνη D3 διασπάται στον οργανισμό, συμβάλλει στην παραγωγή φωσφόρου και ασβεστίου. Έτσι, δρα προστατευτικά για την υγεία των οστών ενώ σύμφωνα με διεθνείς μελέτες έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες. Η βιταμίνη Β12, μία από τις οκτώ βιταμίνες του συμπλέγματος Β, θεωρείται πολύ σημαντική για την φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η επαρκής πρόσληψη βιταμινών έχει ζωτική σημασία για την υγεία και την απόδοσή μας. Συχνά η διατροφή δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να εντοπίζονται έγκαιρα τυχόν ελλείψεις.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι περίπου οι μισοί άνδρες και 30% των γυναικών μέσης ηλικίας παρουσιάζουν κάποια καρδιολογική ή καρδιαγγειακή διαταραχή. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα καρδιαγγειακά νοσήματα εμφανίζονται ξαφνικά με ένα οξύ επεισόδιο. Σύμφωνα με τους καρδιολόγους, όμως, η εμφάνισή τους δεν πρέπει να θεωρείται ξαφνική, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις προϋπάρχουν οι παράγοντες κινδύνου οι οποίοι μένουν για χρόνια χωρίς αντιμετώπιση. Ο καρδιολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος για την έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου. Για το Μάιο 2023, ο καρδιολογικός έλεγχος που προσφέρεται σε προνομιακή τιμή στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ περιλαμβάνει: Γενική Αίματος, Σάκχαρο, Χοληστερόλη, HDL, LDL, Τριγλυκερίδια και ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Οι προσφερόμενες εξετάσεις μπορούν να γίνουν μεμονωμένα ή συνδυαστικά σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Για τις εργαστηριακές εξετάσεις, δεν απαιτείται ραντεβού.

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ τιμά όλες τις μητέρες