fbpx

Πρωτοποριακός Αναπτυξιακός Σχεδιασμός

Πρωτοποριακός αναπτυξιακός σχεδιασμός

04/10/22 – 2min. read

Σημαντικά βήματα ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρεί ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφαία θέση των ιδιωτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με 72 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο 2 γενικές κλινικές, 2 Διατροφολογικά – Εργομετρικά Κέντρα, ένα Δερματολογικό Κέντρο, 7 Οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών. 

Οι διαγνωστικές υπηρεσίες του Ομίλου συμβαδίζουν με τη σύγχρονη ιατρική και εργαστηριακή τεχνολογία. Εξάλλου, από την αρχή της ύπαρξής της, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έδειξε ότι δεν ακολουθούσε απλώς τις εξελίξεις της Ιατρικής και Διαγνωστικής Επιστήμης, αλλά σε σημαντικό βαθμό στόχευε στο να καθορίζει τις εξελίξεις στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Ο πρωτοποριακός αναπτυξιακός σχεδιασμός, υλοποιείται στον Όμιλο, αθόρυβα αλλά συστηματικά, με επενδύσεις σε νέα διαγνωστικά εργαλεία υψηλή τεχνολογία ψηφιακές λύσεις και διαρκείς αναβαθμίσεις με στόχο την προσφορά ολιστικών υπηρεσιών υγείας σε εξατομικευμένη βάση και με γνώμονα τη βέλτιστη εμπειρία του ασθενή/εξεταζόμενου.

Στρατηγικές Συνεργασίες

Ταυτόχρονα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επιδιώκει στρατηγικές συνεργασίες μακράς πνοής με εταιρείες διεθνώς αναγνωρισμένες στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών. Οι συνεργασίες αυτές είναι, σύμφωνα με τα στελέχη του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, το όχημα προς το μέλλον προς τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη και πρωτοπορία προς τη διαρκή βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Αυτή την περίοδο, για τον Όμιλο ξεχωρίζουν οι στρατηγικές συμφωνίες με Abbott, General Electric Healthcare και Siemens Healthineers, ενώ μεγάλο μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία ιατρικού λογισμικού Infomed.

Σε συνεργασία με την Abbott, ανανεώθηκαν πλήρως τα Εργαστήρια του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα οποία αναβαθμίστηκαν και θεωρούνται από τα πλέον σύγχρονα και πλήρως αυτοματοποιημένα εργαστήρια στον κλάδο, ακόμη και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η παρουσίαση του νέου Κεντρικού Εργαστηρίου της Αθήνας στο οποίο πραγματοποιούνται περισσότερες από 1 6 εκατ. εξετάσεις ετησίως. Το Εργαστήριο διενεργεί τουλάχιστον 3,500 είδη εξετάσεων με διαπίστευση για την πλειονότητα αυτών.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να σφραγιστεί πολυετής συμφωνία του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ με τη Siemens στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντική αναβάθμιση των ψηφιακών εργαλείων που χρησιμοποιεί ο Όμιλος στην οργάνωση και διαχείριση των υπηρεσιών του.

Παράλληλα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συνεχίζει τη συνεργασία με την GE για τον εκσυγχρονισμό του απεικονιστικού εξοπλισμού, με στόχο οι παρεχόμενες απεικονιστικές υπηρεσίες να μεγιστοποιούν το διαγνωστικό αποτέλεσμα με τη λιγότερη δυνατή καταπόνηση των εξεταζόμενων.

Τα ψηφιακά εργαλεία της Infomed εφαρμόζονται σε όλη τη δραστηριότητα του Ομίλου εξασφαλίζοντας μια σειρά από ψηφιακές διευκολύνσεις για τους τελικούς αποδέκτες των υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία, λανσάροντας την πρώτη του είδους πλατφόρμα τηλεϊατρικής μέσω της οποίας μπορεί κανείς να επικοινωνήσει ζωντανά με δεκάδες ιατρικές ειδικότητες.

Ψηφιακός Φάκελος Υγείας για Όλους

Επιπλέον παρέχεται ήδη σε όλους τους εξεταζόμενους ο Ψηφιακός Φάκελος Υγείας, μια εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται όλα τα ραντεβού στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, να βλέπει το ιστορικό όλων των εξετάσεων σε μια οθόνη, να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το Διαγνωστικό Κέντρο που τον εξυπηρετεί.

«Στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, εργαζόμαστε για να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων που απευθύνονται σε εμάς για ό,τι πιο πολύτιμο έχουν, την υγεία τους. Προτεραιότητά μας είναι να τους παρέχουμε ποιότητα και αξιοπιστία σε κάθε υπηρεσία», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γιώργος Ευ. Σπανός. Και προσθέτει: «Επενδύουμε σε καινοτομία ψηφιακή τεχνολογία και πρωτοπορία και επιδιώκουμε στρατηγικές συνεργασίες που οδηγούν τις υπηρεσίες μας πολλά βήματα μπροστά, που δίνουν νέο πρόσωπο στο σύνολο των υπηρεσιών και του δικτύου μας. Με στρατηγικές πρωτοβουλίες, με ισχυρές συνεργασίες και με τη δική μας καθημερινή προσπάθεια, μένουμε στην κορυφή της ποιοτικής φροντίδας και γινόμαστε πρότυπο στον τομέα μας».

“Όμιλος Βιοιατρική Πρωτοποριακός Αναπτυξιακός Σχεδιασμός”, όπως δημοσιεύθηκε στην ειδική έκδοση της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για την Υγεία”, 2 Οκτωβρίου 2022.