Παιδιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο – Επιστημονικοί Συνεργάτες

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΑΣ

Παιδοακτινολόγος
Συντονιστής Κέντρου Διαγνωστικής Παιδιατρικής
Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

 

Ο παιδοακτινολόγος Γιάννης Νίκας είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Παιδιατρικής Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας και Συντονιστής του Κέντρου Διαγνωστικής Παιδιατρικής του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Ο κ. Νίκας ήταν επιμελητής και μετέπειτα διευθυντής στο τμήμα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας του Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία» για 25 περίπου χρόνια. Μετεκπαιδεύτηκε στη Νευροακτινολογία και Παιδιατρική Νευροακτινολογία στο Εθνικό Νευρολογικό Ινστιτούτο της Ιταλίας «Carlo Besta», στο Μιλάνο και στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «G.Gaslini» στη Γένοβα.

Διετέλεσε:

➢ Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Αξονικής Τομογραφίας του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα»

➢ Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος PET/CT Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία»

➢ Υπεύθυνος των Επεμβατικών Τεχνικών στον Αξονικό Τομογράφο (βιοψίες, παροχετεύσεις, ablation, κ.λπ.) και στα δύο νοσοκομεία

Ο κος Νίκας έχει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά και μετεκπαιδευτικά προγράμματα τόσο της Ακτινολογίας όσο και άλλων ειδικοτήτων και έχει δώσει πάνω από 150 ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες, ενώ έχει εκπαιδεύσει πλειάδα ειδικευόμενων ιατρών στην ακτινολογία και παιδοακτινολογία. Έχει επίσης, αξιόλογο συγγραφικό έργο με συμμετοχή στη συγγραφή επιστημονικών συγγραμμάτων καθώς και πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος Ευρωπαικών Επιστημονικών Εταιρειών όπως της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νευροακτινολογίας, της Ιταλικής Εταιρείας Νευροακτινολογίας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μαγνητικού Συντονισμού στη Νευροπαιδιατρική.

Tα κυριότερα αντικείμενα της επαγγελματικής του ενασχόλησης και επιστημονικής έρευνας είναι η Παιδιατρική Νευροακτινολογία, η Παιδιατρική Ογκολογική Απεικόνιση, η Επεμβατική Ακτινολογία και το PET/CT στα παιδιά.

ΤΖΕΝΗ ΚΟΥΡΕΑ-ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

Ομότιμη Καθηγήτρια
Σχολή Δημόσιας Υγείας

 

Η κα Κουρέα-Κρεμαστινού είναι απόφοιτος, διδάκτωρ και υφηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του ΙΚΥ στο London School of Hygiene and Tropical Medicine, University of London και στο Πανεπιστήμιο Minneapolis των Η.Π.Α. Η κα Κουρέα-Κρεμαστινού είναι:

➢ Επιστημονική υπεύθυνη του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου Κεντρικών Εργαστηρίων του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

➢ Ομότιμη Καθηγήτρια Δημόσιας & Διοικητικής Υγιεινής, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Διετέλεσε:

➢ Άμισθη Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

➢ Διευθύντρια των Μικροβιολογικών Εργαστηρίων του Δημοτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του Γ.Ν. Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

➢ Κοσμήτωρ ΕΣΔΥ

➢ Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ανωτάτη Επιτροπή Δημόσιας Υγείας (CDSP) του Συμβουλίου της Ευρώπης

➢ Eκπρόσωπος της Ελλάδας στην επιτροπή Διοίκησης του Ευρωπαικού Γραφείου του Π.Ο.Υ

➢ Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ

➢ Επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Μηνιγγίτιδας

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Παιδοακτινολόγος

 

H κα Χαραλαμπίδη είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική και μετεκπαιδεύτηκε στην παιδιατρική υπερηχοτομογραφία στο Children’s Hospital του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Denver των Η.Π.Α. και ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευση της στην παιδοακτινολογία στο Children’s Hospital Boston (Νοσοκομείο εκπαί-δευσης του Πανεπιστημίου του Harvard).

Είναι μέλος του AIUM (American Institute of Ultrasound in Medicine) και του ESPR (European Society of Pediatric Radiology).

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΦΑΡΚΩΝΗ

Παιδοακτινολόγος

 

H κα Φαρκωνή είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Τμήμα Νευροακτινολογίας στο Νοσοκομείο του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) του Μέρυλαντ των Η.Π.Α.

Κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (M.Sc.) στην «Επεμβατική Ακτινολογία», από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και πιστοποίηση για τη διάγνωση με υπερηχογράφημα της δυσπλασίας του νεογνικού ισχίου με τη μέθοδο Graf με εκπαιδευτή τον Prof. Graf. Μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Αξονικής-Μαγνητικής Τομογραφίας του Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία».

ΕΛΣΑ ΤΣΑΠΑΚΗ

Παιδοκαρδιολόγος

 

Η κα Τσαπάκη είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και στη συνέχεια στην Παιδική Καρδιολογία στο Λονδίνο και στην Εμβρυϊκή Καρδιολογία στο Βέλγιο. Στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην ιατρική απεικόνιση της καρδιάς και Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση στην Υπερηχοκαρδιογραφία Συγγενών Καρδιοπαθειών.

Η κα Τσαπάκη είναι Εκπαιδευτής στο Πρόγραμμα e-learning του ΕΚΠΑ «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» και συγγραφέας του βιβλίου «Μαιευτική και Γυναικολογία».

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΣΙΜΠΛΗΣ

Παιδοκαρδιολόγος

 

Ο κος Τσιμπλής είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδοκαρδιολογία στο παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Southampton και του Manchester.

Έχει διατελέσει συνεργάτης των παιδιατρικών κλινικών ΓΝΠΑ «Αγία Σοφία» και «Π & Α Κυριακού» καθώς και υπότροφος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Πυρηνικός Ιατρός

 

Ο πυρηνικός ιατρός Δημήτρης Παππάς είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στη Βιοιατρική Αμπελοκήπων.

Ο κ. Παππάς υπήρξε διευθυντής στο εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας για 18 χρόνια.

Εκπαιδεύτηκε στην Πυρηνική Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Miami/Jacson Memorial Hospital, με κύριο αντικείμενο τις εφαρμογές της Πυρηνικής ιατρικής στην Παιδιατρική.

Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πυρηνικής Ιατρικής ιδιωτικού Διαγνωστικού Κέντρου, όπου ασχολήθηκε, για 20 χρόνια, κυρίως με τη διενέργεια σπινθηρογραφημάτων στα παιδιά.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΟΥΡΑ

Πυρηνικός Ιατρός

 

Η κα Σκούρα είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών.

Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης «Ογκολογία Θώρακος: Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση και Έρευνα» της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατέχει διδακτορική διατριβή με θέμα «Η συμβολή της ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας με 18-φθόριο-δε-σόξυ-γλυκόζη (18FDG-PET/CT) στη διαχείριση ασθενών με μυελοειδή καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα» από την ίδια σχολή.

Διετέλεσε:

➢ Επικουρική επιμελήτρια και Επιστημονική Συνεργάτιδα στο τμήμα της Πυρηνικής Ιατρικής του ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός», στον τομέα της κλασικής Πυρηνικής Ιατρικής και στο Τμήμα της Ποζιτρονικής/Υπολογιστικής Τομογραφίας (PET/CT)

➢ Specialty Registrar στην Πυρηνική Ιατρική, στο Institute of Nuclear Medicine at UCLH NHS Foundation Trust, London, UK

➢ Πυρηνικός Ιατρός στη Βιοιατρική Αμπελοκήπων, Επιστημονικά Υπεύθυνη του τμήματος PET/CT

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΚΛΗΣ

Παιδοαναισθησιολόγος

 

Ο κος Κακλής είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απέκτησε τον τίτλο ιατρικής ειδικότητας στην Αναισθησιολογία και μετεκπαιδεύτηκε στο NEKER – ENFANTS MALADES του Παρισιού στη Γαλλία στα γνωστικά αντικείμενα Παιδοαναισθησία και Επείγουσα ιατρική (SAMU).

Επίσης παρακολούθησε το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επείγουσας Ιατρικής (ΕΠΙ APLS), Εξειδικευμένη υποστήριξη της Ζωής στα Παιδιά οργανωμένο από την «European Resuscitation Council», το «Ελληνικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ΕΣΑΝ)» και την «Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Παίδων».

Διετέλεσε μεταξύ άλλων, Επιμελητής Β’ του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία».

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΚΛΙΑΤΗΣ

Παιδοαναισθησιολόγος

 

Ο κος Γκλιάτης είναι απόφοιτος και υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει μετεκπαιδευτεί:

➢ στην Παιδιατρική Αναισθησιολογία στο Γ.Ν. Παίδων «Η Αγ.Σοφία», στη Θωρακοχειρουργική Αναισθησία στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στη Μαιευτική Αναισθησιολογία στην Α ́ Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου

➢ στη Διαχείριση Χρόνιου Πόνου στην Pain Clinic του Charing Cross Hospital, Imperial College NHS, στο Λονδίνο
Διετέλεσε Επικουρικός Επιμελητής Γ.Ν. Παίδων «Η Αγ.Σοφία» για 3 χρόνια.