Προαγωνιστικοί Έλεγχοι

Προαγωνιστικοί Έλεγχοι

09/11/23 – 1min. read

Προαγωνιστικοί έλεγχοι σε προνομιακές τιμές, στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Οι προαγωνιστικοί έλεγχοι είναι απαραίτητοι σε κάθε ηλικία και κάθε αθλητική δραστηριότητα, είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Προαγωνιστικός Έλεγχος – Εξετάσεις

Ο προαγωνιστικός έλεγχος περιλαμβάνει μια σειρά από εργαστηριακές και άλλες εξετάσεις με τις οποίες ο γιατρός που παρακολουθεί τον αθλούμενο μπορεί να ελέγξει τη γενική φυσική του κατάσταση και την καρδιαγγειακή υγεία του, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και τον συνολικό τρόπο ζωής του, την ηλικία και το οικογενειακό του ιστορικό.

Έτσι, αξιολογείται εάν είναι ασφαλής η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες ανάλογα με το είδος αυτών.

Στην περίπτωση των επαγγελματιών αθλητών, οι προαγωνιστικοί έλεγχοι μπορεί να προγραμματιστούν πριν από τη συμμετοχή σε διοργανώσεις ή αγώνες. 

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στηρίζει τη σωματική δραστηριότητα και τον αθλητισμό και προσφέρει για τους αθλούμενους κάθε ηλικίας τις εξής εξετάσεις:

  • Χοληστερίνη, HDL, LDL Τριγλυκερίδια και δωρεάν Γενική Αίματος: Είναι οι βασικές αιματολογικές εξετάσεις που συμβάλλουν στην αξιολόγηση του λιπιδαιμικού προφίλ και στον έλεγχο της καρδιαγγειακής υγείας.
  • Γλυκοζιλιωμένη Αιμοσφαιρίνη, FT4, FT3, TSH και δωρεάν Μέτρηση Σακχάρου: Είναι οι εξετάσεις με τις οποίες ελέγχονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αλλά και η λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα
  • Πελματογράφημα και Πελματγραφική Εκτίμηση: Το πελµατογράφηµα είναι µια αποτελεσµατική εξέταση, που αναλύει την κατανοµή των πιέσεων στα πόδια κατά τη στάση και τη βάδιση. Δίνει πληροφορίες για την κατάσταση και τυχόν παθήσεις των κάτω άκρων. Είναι σημαντικό για τους αθλούμενους και τους αθλητές, αφού συμβάλλει στην καλή λειτουργία των κάτω άκρων και την αποφυγή τραυματισμών. 
  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα, Triplex Καρδιάς, Καρδιολογική Εξέταση και δωρεάν Βεβαίωση άθλησης από Καρδιολόγο. Αυτές είναι οι βασικές προληπτικές εξετάσεις για την υγεία της καρδιάς. Το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι η πιο βασική καρδιολογική εξέταση και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την αρχιτεκτονική και το ρυθμό της καρδιάς καθώς και για την κατάσταση των αγγείων της. Με τον έγχρωμο υπέρηχο (triplex) μπορεί να ελεγχθεί η ανατομία και η λειτουργία του καρδιακού μυ.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας.