fbpx

Spetsathlon 2018

11/05/18 – 1min. read

Όµιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, µε την υπερσύγχρονη κινητή µονάδα του και την αποστολή εξειδικευµένης οµάδας ιατρών και νοσηλευτών, ανέλαβε την ιατρική κάλυψη του αγώνα και όχι µόνο, ενώ η παρουσία της κινητής µονάδας στις Σπέτσες συνδυάστηκε και µε δράσεις εταιρικής ευθύνης προς την τοπική κοινωνία

Το µεγαλύτερο τρίαθλο της Ελλάδας, το Spetsathlon, για άλλη µια χρονιά εντυπωσίασε και ενθουσίασε συµµετέχοντες και επισκέπτες, επιφυλάσσοντας µοναδικές στιγµές αθλητικής δράσης! Η 6η διοργάνωση του ξεχωριστού event πραγµατοποιήθηκε στις Σπέτσες, από τις 11 έως τις13 Μαΐου, προσελκύοντας πάνω από 1.000 άτοµα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πιστοποιώντας έµπρακτα ότι έχει καταστεί θεσµός για τα αθλητικά δρώµενα της χώρας!

Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή 11 Μαΐου µε τον φιλανθρωπικό αγώνα Twilight #Charity4U Run, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για την ενίσχυση της ΑΜΚΕ «Αθλητισµός για Όλους», που στόχο έχει τη στήριξη πέντε νέων αθλητών στον δρόµο για τους Ολυµπιακούς και τους Παραολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, όπου µικροί και µεγάλοι έτρεξαν για καλό σκοπό, φορώντας τα φωσφοριζέ βραχιολάκια που προσέφερε και πάλι η Arla Protein µαζί µε τα προϊόντα που περίµεναν στη γραµµή τερµατισµού.

Το Σάββατο 12 Μαΐου η παραλία του Αγίου Μάµαντος υποδέχτηκε πάνω από 200 αθλητές τόσο για τη διαδροµή των 1.000 µ. όσο και για τη νέα διαδροµή των 3.000 µ. κολύµβησης, µε τον Σταµάτη Καστόρη από την οµάδα ARLA Protein και τον Νίκο Σηµαντήρα από την οµάδα Interwetten-Swimmingclub να τερµατίζουν πρώτοι. Στον αγώνα συµµετείχαν, εκτός συναγωνισµού, οι πρωταθλητές κολύµβησης Γιάννης ∆ρυµωνάκος, Στεφανος ∆ηµητριάδης και ∆ηµήτρης Κουλούρης. Ξεχωριστή στιγµή αποτέλεσε η συµµετοχή της χάλκινης παγκόσµιας παραθλήτριας στην κολύµβηση Έφης Γκουλή, που, µάλιστα, κατέκτησε την 3η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία στη διαδροµή των 1.000 µ., και του Αντώνη Παππά από τον Σύλλογο Υποστήριξης ΑµεΑ «Ιωνάς» και την Team Garmin Greece. Τους κολυµβητικούς αγώνες ακολούθησε το Spetses SUP Event by BIC®, µια µοναδική ευκαιρία διασκέδασης για τους συµµετέχοντες.

Στη συνέχεια, διεξήχθη ο Ποδηλατικός Γύρος Σπετσών των 25 χλµ., στο µοναδικής οµορφιάς φυσικό τοπίο των Σπετσών, µε τον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο και τη Νάντια Συντζανάκη να τερµατίζουν πρώτοι, ενώ µετά το τέλος των αγώνων όλοι απήλαυσαν τις χειροποίητες πίτες µε φύλλα Χρυσής Ζύµης, που έφτιαξε ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών µε αγάπη και µεράκι. 
Η Κυριακή ήταν η µέρα του τριάθλου, µε τον Μάκη Καλαρά να δίνει την εκκίνηση για τις δύο διαδροµές Sprint και Endurance, όπου ανάµεσα στους συµµετέχοντες αθλητές συγκίνηση χάρισαν στους θεατές οι συµµετοχές αθλητών ΑµεΑ σε σκυταλοδροµίες 2 ή 3 ατόµων, όπως ο Γιάννης Γκούντας, ο οποίος κολύµπησε δεµένος µαζί µε τον αθλητή µε πρόβληµα όρασης Χρήστο Κοροµηλά, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης µε την Έφη Γκουλή, ο Αντώνης Παππάς µε την Τζέλη Σκαρλάτου, καθώς ο παρατριαθλητής πρωταθλητής Γιάννης Χατζήµπεης. Επίσης, ιδιαίτερη στιγµή αποτέλεσε η συµµετοχή της µικρής Μαριλένας Γερογιάννη, που πάσχει από το εξαιρετικά σπάνιο σύνδροµο Okamoto, η οποία διήνυσε µια διαδροµή 5 χλµ. συνοδευόµενη διαδοχικά τόσο από τον πατέρα της, µαραθωνοδρόµο Βασίλη Γερογιάννη, όσο και από τις Κλέλια και Άννυ Πανταζή από το Σύλλογο Ελλήνων Ολυµπιονικών, καθώς και τις Ελένη Χατζίδου και Μαρία Σαµαρίνου.

Νικητής του Spetses Triathlon Sprint στους άνδρες ήταν για άλλη µια χρονιά ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου.

Στο Spetses Triathlon Endurance πρώτος στους άνδρες ήταν ο Βασίλης Γιαννόπουλος και στις γυναίκες η Νάντια Συντζανάκη, ενώ στη σκυταλοδροµία πρώτευσε η οµάδα των Νίκου Σηµαντήρα – Γιώργου Πεταλά – Μιχάλη Λουκέρη.

Το Spetsathlon 2018 στήριξαν:

Χρυσός Χορηγός ήταν για τρίτη συνεχή χρονιά η κορυφαία εταιρεία αθλητικού εξοπλισµού Under Armour. Η αµερικανική αθλητική εταιρεία, γνωστή για τα καινοτόµα αθλητικά προϊόντα και για τις µοναδικές τεχνολογίες της, έχει πλέον κυριαρχήσει στον τοµέα του performance apparel και footwear σε όλο τον κόσµο. Έτσι και στην Ελλάδα, η UA έχει κερδίσει την προτίµηση των κορυφαίων αθλητών, µε τη δυναµική της να αυξάνεται όλο και περισσότερο. Η Under Armour δώρισε στους µεγάλους νικητές των αγώνων τριάθλου δωροεπιταγές για αγορές σε είδη της εταιρείας, ενώ έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόµενους να δουν και να δοκιµάσουν ρούχα και παπούτσια από τη νέα κολεξιόν.

Χορηγοί του Spetsathlon 2018 ήταν η DHL, η HERBALIFE® NUTRITION, η INTERWETTEN, η BIC®Sport, η ARLA PROTEIN, τα ελληνικά ζυµαρικά Melissa, η Biotherm, τα Holmes Place, η GARMIN, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, ο Μακεδονικός Χαλβάς, η POWERADE, η Coca-Cola, η Α. Ισµαήλος Α.Ε., η MetLife καθώς και η DOLE.