fbpx

Στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο αρθρωτό σύστημα πολλαπλών τεχνολογιών γενικής και μικροσκοπικής ανάλυσης ούρων

29/03/21 – 1min. read

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επενδύει συστηματικά στη διαρκή αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού, ακολουθώντας τις εξελίξεις της Εργαστηριακής και Διαγνωστικής Ιατρικής. 

Τα Κεντρικά Εργαστήρια του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι από τα εργαστήρια παγκοσμίως και τα μόνα στην Ελλάδα που διαθέτουν πλέον το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ανάλυσης ούρων UN-Series της Sysmex, το οποίο επιλέχθηκε κατόπιν σχετικού διαγωνισμού. 

Πρόκειται για την πρώτη ρομποτική, αρθρωτή και πλήρως επεκτάσιμη πλατφόρμα ολιστικής διαχείρισης δειγμάτων ουρών η οποία συνδυάζει δυο διαφορετικές λειτουργίες: Γενική ανάλυση ούρων μέσω CMOS Signal Analysis Processing και Μικροσκοπική ανάλυση ούρων μέσω της κυτταρομετρίας ροής φθορισμού και μέσω της ψηφιακής ανάλυσης της απεικόνισης του δείγματος. 

Ο συνδυασμός για πρώτη φορά των τριών διαφορετικών τεχνολογικών μεθόδων  σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα όχι μόνο αναβαθμίζει σημαντικά την ημερησία δυνατότητα επεξεργασίας δειγμάτων ούρων, αλλά προάγει περεταίρω την ευαισθησία και ακρίβεια των αναλύσεων και παρέχει σημαντικά μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα στην διαλογή και τυποποίηση «δύσκολων» περιστατικών. 

Τα αρθρωτά συστήματα ανάλυσης ούρων UN-Series της Sysmex έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης μέχρι και 9 διαφορετικών τύπων αναλυτών σε μια μόνο αλυσίδα, ενώ η πλήρης διαχείρισή τους από το εξελιγμένο λογισμικό U-WAM  συνδυάζει και συνεκτιμά όλες τις παραμέτρους και δρομολογεί τα δείγματα μέσω ευέλικτων κανόνων στον κατάλληλο αναλυτή. Η διάταξη αυτή παρέχει μεγάλη ευελιξία στη αντιμετώπιση μελλοντικών αναγκών του εργαστηρίου μας ενώ δύναται να συνδεθεί σε ακόμα μεγαλύτερες προαναλυτικές διατάξεις.

Στα Κεντρικά Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Αθήνα ο νέος αναλυτής επεξεργάζεται 1.200 δείγματα ημερησίως και ο αντίστοιχος στη Θεσσαλονίκη 500 δείγματα την ημέρα. 

«Η συνεργασία μας με την Sysmex για το νέο σύστημα ανάλυσης αποτελεί το πρώτο βήμα μια σειράς αναβαθμίσεων που δρομολογούμε για το Εργαστήριο, το οποίο φιλοδοξούμε να αναδειχθεί ως σημείο αναφοράς και ως ένα από τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γεώργιος Ευ. Σπανός. 

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δικτύου Εργαστηρίων & Κλινικών Μελετών του Ομίλου, Πρόδρομος Ηλιάδης, ανάφερε: «Η εγκατάσταση της νέας αυτοματοποιημένης πλατφόρμας πολλαπλών τεχνολογιών στο πεδίο εργασίας των ούρων εντάσσεται στην διαχρονική προσπάθεια των Εργαστηρίων του Ομίλου για την παροχή εξατομικευμένης και υψηλής κλινικής αξίας πληροφορίας στους Επαγγελματίες Υγείας, ώστε να διευκολυνθούν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των ασθενών τους».

Για τη συνεργασία τους με την Λάγιος Διαγνωστικά, διανομέα των προϊόντων ουρανάλυσης της Sysmex στην Ελλάδα και την έναρξη της συνεργασίας με τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ,  ο Jan-Willem Schipper, ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Sysmex Europe GmbH δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που υποστηρίζουμε τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε αυτό το νέο στάδιο της ανάλυσης ούρων. Αποτελεί για εμάς ένα σημαντικό βήμα εντός της απαιτητικής ελληνικής αγοράς». Η κα Justyna Kurycyn, Executive Officer της Sysmex στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ανέφεερε: «Είναι εντυπωσιακό ότι παρά τις υγειονομικές δυσκολίες που επικρατούν, το εργαστήριο ανταποκρίθηκε γρήγορα εγκαθιστώντας άμεσα και αποτελεσματικά το αυτοματοποιημένο σύστημα ανάλυσης ούρων UN-Series».

Η Sysmex Europe GmbH, θυγατρική της ιαπωνικής Sysmex Corporation, εδρεύει στη Γερμανία και υποστηρίζει φορείς Υγείας σε όλο τον κόσμο, με προϊόντα Εργαστηριακής και Διαγνωστικής που έχουν εφαρμογή σε πολλούς τομείς και ειδικότητες της ιατρικής επιστήμης.