Τεστ Αντιγόνου (RAPID)

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εισάγει ένα ακόμη διαγνωστικό εργαλείο στη μάχη κατά της πανδημίας: Το γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου για τον ιό Sars-CoV-2, με το οποίο ο εξεταζόμενος λαμβάνει άμεση απάντηση, με αποτελέσματα περίπου σε μία ώρα. 

Το rapid test προτείνεται σε αυτή τη φάση της πανδημίας, κατά την οποία είναι αναγκαία η ταχεία ανίχνευση θετικών κρουσμάτων προκείμενου να ανακοπεί η μετάδοση της νόσου COVID-19.  

Ενδείκνυται για άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον ιό. Επίσης ενδείκνυται και για ασυμπτωματικά άτομα, εφόσον αυτά πληρούν τα σχετικά επιδημιολογικά κριτήρια.

Τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (Rapid test): 10€

Ειδική Προνομιακή Τιμή για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (Rapid test) για μαθητές και φοιτητές: 6€

Συνιστάται από τους ειδικούς ως εξέταση επιλογής για την επιδημιολογική επιτήρηση (surveillance) μεγάλων ομάδων καθώς και σε σημεία μαζικού συγχρωτισμού (μεγάλες επιχειρήσεις, εργοστάσια, σύλλογοι, σχολικές κοινότητες, αθλητικές διοργανώσεις κ.α.) αφού μπορεί να συμβάλλει στον άμεσο εντοπισμό και απομόνωση θετικών κρουσμάτων. 

Στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, για την ανάλυση χρησιμοποιείται το σύστημα ταχείας ανίχνευσης της εταιρείας ΑΒΒΟΤΤ το οποίο έχει ευαισθησία 93,3% και ειδικότητα 99,4%, ενώ η εξέταση πραγματοποιείται ανώδυνα, με δείγμα ρινικού επιχρίσματος. 

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων, λειτουργούν πολλαπλά σημεία δειγματοληψιών σε ΑττικήΕύβοια και Θεσσαλονίκη. Όλες οι δειγματοληψίες γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εκτός των διαγνωστικών κέντρων, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Το τεστ πραγματοποιείται χωρίς ραντεβού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας. Η δειγματοληψία διαρκεί λίγα λεπτά και τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, με στόχο να ελαχιστοποιείται η παραμονή στο χώρο. 

Το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ μπορεί να υποστηρίξει και μαζικές δειγματοληψίες σε χώρους εργασίας, όπως σε εργοστάσια και εταιρίες, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επίσης, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας μπορούν να προγραμματιστούν κατ’ οίκον δειγματοληψίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων.