Προγράμματα προληπτικού ελέγχου ειδικά για άνδρες

Προγράμματα προληπτικού ελέγχου για άνδρες

01/11/23 – 1min. read

#ΠάρεΤονΈλεγχο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ: 01/11/23 – 31/12/23

Προγράμματα προληπτικού ελέγχου ειδικά για άνδρες, στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην ανδρική υγεία, η οποία έχει ιδιαιτερότητες και για την προστασία της απαιτούνται προγράμματα προληπτικού ελέγχου προσαρμοσμένα σε κάθε φάση της ζωής του σύγχρονου άνδρα. 

Στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για την ανδρική υγεία, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ παρέχει προγράμματα προληπτικών εξετάσεων, ειδικά για άνδρες κάθε ηλικίας, σε προνομιακές τιμές. 

Έως και το τέλος Δεκεμβρίου 2023, προσφέρεται:

Έλεγχος προστάτη

  • Έλεγχος προστάτη, με εξέταση PSA (προστατικό αντιγόνο) και δωρεάν περεταίρω ανάλυση (free PSA) σε περίπτωση παθολογικού ευρήματος.

Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος του προστάτη έχει καθιερωθεί από δεκαετίες και πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, μετά την ηλικία των 50 ετών. Εάν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη τότε ο έλεγχος θα πρέπει να ξεκινάει νωρίτερα, μετά την ηλικία των 40 ετών. 

Έλεγχος ουροποιητικού συστήματος

  • Έλεγχος ουροποιητικού συστήματος, με Γενική Αίματος και Ούρων, Ουρία, Ουρικό Οξύ και Κρεατινίνη, Σάκχαρο, Κάλιο, Νάτριο.

Το ουροποιητικό σύστημα είναι πολύ σημαντικό για τη γενική υγεία του οργανισμού, διότι η κύρια λειτουργία του είναι η παραγωγή και αποβολή των ούρων, με τα οποία απομακρύνονται επιβλαβείς ουσίες.

Βασικός αιματολογικός έλεγχος

  • Βασικός αιματολογικός έλεγχος, με Γενική Αίματος, Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών (Τ.Κ.Ε.), Σάκχαρο, Χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια, TSH,  C-Αντιδρώσα Πρωτεΐνη (CRP), Βιταμίνη D, SGOT και SGPT.

Η γενική αίματος μπορεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την αναιμία, τις λοιμώξεις, τις αιμορραγίες και άλλες παθήσεις. Η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (Τ.Κ.Ε.) είναι ένας εργαστηριακός δείκτης που χρησιμοποιείται στο βασικό έλεγχο για την ύπαρξη φλεγμονής ή λοίμωξης. Η μέτρηση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση του κινδύνου εμφάνισης αγγειακών νοσημάτων. Η TSH είναι ορμόνη που παράγεται από τον θυρεοειδή αδένα ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του μεταβολισμού και ο τακτικός έλεγχός της είναι απαραίτητος για την παρακολούθηση της λειτουργίας του θυρεοειδή. Η Βιταμίνη D είναι σημαντική για την υγεία των οστών, το ανοσοποιητικό σύστημα και άλλες λειτουργίες του οργανισμού.

Καρδιολογικός Έλεγχος

  • Καρδιολογικός Έλεγχος, με Κλινική Εξέταση από καρδιολόγο, Ηλεκτροκαρδιογράφημα και Έγχρωμο Doppler (triplex) καρδιάς. Με τις εξετάσεις αυτές παρέχεται και βεβαίωση άθλησης για οποιαδήποτε χρήση.

Ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος σε όλους τους άνδρες μετά την ηλικία των 30 ετών. Η κλινική εξέταση είναι σημαντική σε κάθε τέτοιο έλεγχο και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμιά διαγνωστική μέθοδο. Το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι η πιο βασική καρδιολογική εξέταση και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την αρχιτεκτονική και το ρυθμό της καρδιάς καθώς και για την κατάσταση των αγγείων της. Με τον έγχρωμο υπέρηχο (triplex) μπορεί να ελεγχθεί η ανατομία και η λειτουργία του καρδιακού μυ.

Οι προσφερόμενες εξετάσεις μπορούν να γίνουν μεμονωμένα ή συνδυαστικά σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και στις Βιοκλινικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Προγράμματα προληπτικού ελέγχου για άνδρες

Όλα τα νέα του Ομίλου στο Facebook και στο Instagram.