Ταυτόχρονη ανίχνευση κορωνοϊού και γρίπης

Ταυτόχρονη ανίχνευση κορωνοϊού γρίπης

25/01/23 – 3min. read

Γρήγορα, με την ποιότητα και αξιοπιστία του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ παρέχει ολοκληρωμένα διαγνωστικά προγράμματα για την εποχική γρίπη και τον κορωνοϊό.

Αυτό το χειμώνα, η εποχική γρίπη έχει ανακάμψει προκαλώντας πολλά κρούσματα ενώ ακόμη είναι σε εξέλιξη η πανδημία Covid-19. Οι ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης ώστε να αποφασίζονται οι κατάλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις που μπορούν να αποτρέψουν τη βαριά νόσο, ιδίως σε άτομα υψηλού κινδύνου (βρέφη, ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες, ανοσοκατεσταλμένους).

Καθώς λοίμωξη από τους δύο αυτούς ιούς μπορεί να έχει παρόμοια συμπτώματα, ο εργαστηριακός έλεγχος είναι αυτός που μπορεί δώσει οριστική απάντηση στο ποιος ιός έχει προσβάλει τον οργανισμό.

Είναι, επομένως, απαραίτητη η διάθεση αξιόπιστων διαγνωστικών εργαλείων παράλληλα με την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών.  Στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διενεργείται rapid test για την ταυτόχρονη ανίχνευση κορωνοϊού και γρίπης με μια δειγματοληψία και με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων, λειτουργούν πολλαπλά σημεία δειγματοληψιών σε Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη. Οι δειγματοληψίες γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (ISOBOX), εκτός των διαγνωστικών κέντρων, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Το τεστ πραγματοποιείται χωρίς ραντεβού, η δειγματοληψία διαρκεί ελάχιστο χρόνο και τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά.

Στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ πραγματοποιείται και μοριακός ταυτόχρονος έλεγχος Covid / γρίπης, με τη μέθοδο ανάλυσης PCR και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Χωρίς ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό Sars-Cov-2 και τους ιούς της γρίπης Α και Β, ενώ εφόσον το δείγμα είναι θετικό στη γρίπη Α μπορεί ταυτόχρονα να ταυτοποιηθεί και το στέλεχος H1N1. 

Ταυτόχρονη ανίχνευση κορωνοϊού και γρίπης

Επιπλέον, με το ίδιο δείγμα (εφόσον ζητηθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος) μπορεί να γίνει ταυτοποιηθεί και το στέλεχος Η3Ν2.

Ο διαγνωστικός έλεγχος της εποχικής γρίπης στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ περιλαμβάνει ακόμη: 

  • Τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) γρίπης Α και Β 
  • Μοριακό έλεγχο γρίπης Α και Β
  • Μοριακό έλεγχο γρίπης Α συνδυαστικά για τα στελέχη Η1Ν1 και Η3Ν2

Επιπλέον, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ παρέχει ολοκληρώμενες διαγνωστικές υπηρεσίες για τον κορωνοϊό.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα  του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, τη Βιοκλινική Αθηνών και τη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης.  

Όλα τα νέα του Ομίλου στο Facebook και στο Instagram