Νέο Τμήμα Παιδιατρικής Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας

09/07/21 – 1min. read

Στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Τμήμα Παιδιατρικής Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας. Επικεφαλής του Τμήματος είναι ο παιδοακτινολόγος Γιάννης Νίκας.

Ο κ. Νίκας ήταν επιμελητής και μετέπειτα διευθυντής στο τμήμα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας του Νοσοκομείου Παίδων η “Αγία Σοφία” από το 1997 μέχρι και το 2018. Μετεκπαιδεύτηκε στη Νευροακτινολογία και Παιδιατρική Νευροακτινολογία στο Εθνικό Νευρολογικό Ινστιτούτο της Ιταλίας “Carlo Besta”, στο Μιλάνο και στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο “G.Gaslini” στη Γένοβα.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων:
-Επιστημονικός υπεύθυνος του Τμήματος Αξονικής Τομογραφίας του Νοσοκομείου “Αλεξάνδρα”.
-Επιστημονικός υπεύθυνος του Τμήματος PET/CT του Νοσοκομείου Παίδων η “Αγία Σοφία”.
-Υπεύθυνος των Επεμβατικών Τεχνικών στον Αξονικό Τομογράφο (βιοψίες, παροχετεύσεις, ablation κλπ) και στα δύο νοσοκομεία.
-Μέλος του Ιατρείου Νευροδερματικών Παθήσεων της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Μέλος του Ογκολογικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».
-Υπεύθυνος Ακτινολόγος των Νευροαπεικονιστικών και Νευροογκολογικών Τακτικών Συναντήσεων του νοσοκομείου με συμμετοχή πολλών ειδικοτήτων.

Ο κος Νίκας έχει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά και μετεκπαιδευτικά προγράμματα τόσο της Ακτινολογίας όσο και άλλων ειδικοτήτων και έχει δώσει πάνω από 100 ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες, ενώ έχει εκπαιδεύσει πλειάδα ειδικευόμενων ιατρών στην ακτινολογία και παιδοακτινολογία. Έχει επίσης, αξιόλογο συγγραφικό έργο με συμμετοχή στη συγγραφή επιστημονικών συγγραμμάτων καθώς και πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος Ευρωπαικών Επιστημονικών Εταιρειών όπως της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νευροακτινολογίας, της Ιταλικής Εταιρείας Νευροακτινολογίας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μαγνητικού Συντονισμού στη Νευροπαιδιατρική. Tα κυριότερα αντικείμενα της επαγγελματικής του ενασχόλησης και επιστημονικής έρευνας είναι η Παιδιατρική Νευροακτινολογία, η Παιδιατρική Ογκολογική Απεικόνιση, η Επεμβατική Ακτινολογία στα παιδιά, και το PET/CT στα παιδιά.