Αξονική τομογραφία - Αξονικός τομογράφος | Βιοιατρική

 ΑΘΗΝΑ 210 6966000  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2310 459660
 ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 06:00 - 22:00 | ΣΑΒ 06:00 - 16:00

   

                              

Αξονικής Τομογραφίας

Η Κεντρική Μονάδα της Βιοιατρικής αποτελεί Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας της General electric (GE) Healthcare για Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία, αποτέλεσμα της μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας της με την GE Healthcare International.

Βιοιατρική διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα  στην Ελλάδα τον κορυφαίο παγκοσμίως αξονικό τομογράφο DISCOVERY CT750 High Definition της GE, κύρια χαρακτηριστικά του οποίου είναι η τεράστια μείωση της δόσης ακτινοβολίας (έως και 83%) που δέχεται ο εξεταζόμενος , η δυνατότητα εκτέλεσης φασματικής απεικόνισης (Spectral Imaging) και η ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας. Οι εξαιρετικές δυνατότητες του συστήματος γίνονται ιδιαιτέρως εμφανείς:

 στα εξειδικευμένα, χαμηλής δόσης ακτινοβολίας, παιδιατρικά πρωτόκολλα.
 στη αξονική στεφανιογραφία (μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδος αξιολόγησης των στεφανιαίων αγγείων).
 στις αξονικές αγγειογραφίες σε ολόκληρο το σώμα
 στην αξονική κολονογραφία (εικονική κολονοσκόπηση).

Σε όλες τις μονάδες, η Βιοιατρική διαθέτει τους πλέον σύγχρονους αξονικούς τομογράφους της GE που εξασφαλίζουν εξετάσεις υψηλής διαγνωστικής ακρίβειας, μειώνοντας σημαντικά (έως και 50%) την δόση ακτινοβολίας.

Με τον υπάρχοντα εξοπλισμό καλύπτονται πλήρως όλες οι εφαρμογές της αξονικής τομογραφίας με υψηλής ποιότητας εξετάσεις:

 αξονική τομογραφία σε όλες τις ανατομικές περιοχές του σώματος (εγκέφαλος,  σπλαχνικό κρανίο, τράχηλος, άνω και κάτω κοιλίας, σπονδυλικής στήλης, άνω και κάτω άκρων)

 αξονικές αγγειογραφίες ολόκληρου του σώματος (εγκεφάλου, τραχήλου, θωρακικής και κοιλιακής αορτής , λαγονίων και περιφερικών αγγείων)

αξονική στεφανιογραφία: μπορεί να είναι χρήσιμη στην διάγνωση της στεφανιαίας νόσου, όταν  η κλινική συμπτωματολογία και τα κλινικά tests είναι ασαφή,  καθώς και στην παρακολούθηση ασθενών με προηγούμενη αγγειοπλαστική και τοποθέτηση stent ή προηγηθέν χειρουργείο αορτοστεφανιαίας παράκαμψης. Επίσης , μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρώϊμη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου σε ασθενείς με προδιαθεσικούς παράγοντες

αξονική κολονογραφία: μπορεί να είναι χρήσιμη στις περιπτώσεις που δεν ολοκληρώθηκε η κλασική κολονοσκόπηση ή σε άτομα που πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο του παχέος εντέρου και δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε κολονοσκόπηση< Πίσω στα τμήματα

 

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ